Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 4.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma prohrála v Opavě, jeden gól nestačil

Sport

13.4.2019

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se nepovedlo utkání 28.kola FORTUNA:LIGY v Opavě. Prohráli 1:2, když domácí stačily k maximálnímu bodovému zisku dvě střely na bránu .. Naopak Hanákům tentokrát produktivita poněkud selhala …

V olomoucké sestavě opět chyběly opory Vít Beneš a David Houska, oba pro zranění, stejně jako Václav Pilař, který se v týdnu opět zranil a nebyl ani na lavičce. Navíc při rozcvičení se zranil kapitán Michal Vepřek, takže na poslední chvíli šel do základu Juraj Chvátal.

Sigma začala v Opavě aktivně, už v první minutě kopa první roh a pak se hrálo v její režii. Dobrou šanci měl v 11. minutě Zahradníček, ale vystřelil jen tam, kde byl připravený brankář Šrom. Pak z ničeho nic udeřili domácí, když v 16.minutě střela Jursy proletěla kolem marně se natahujícího se brankáře Buchty … "Šponoval jsem se tam marně. Ten gól mě mrzí, protože kdyby to bylo nula nula, tak jsme tu šanci pořád měli a zápas by byl jiný," řekl brankář Sigmy Miloš Buchta.

Sigma se i pak dál snažla, ale nebylo to lehké. Mnoho akcí zastavila nepochopitelně pískající rozhodčí Adámková útočnými fauly. A když byli naopak faulování hostí, jako třeba ve 30.minutě v pokutovém území Dvořák, v souladu s asistentem Patákem dělala, že se vůbec nic nestalo … Dobré šance měli Dvořák, Falta nebo Chvátal, ale brankář Šrom odolával. Pak došlo na dvě zajímavé situace. Nejprve domácí Zavadl vyhuboval trenéra Jílka, pak škaredá kosa na Faltu. Oba momenty sudí Adámková opět naprosto nepochopitelně nechala jen tak, bez povšimnutí, jakoby se nic nestalo … Minutu před koncem poločas ale také brankář Šrom kapituloval, když roh Zahradníčka poslal v poklidu do sítě placírkou Plšek. "První poločas jsme byli nebezpečnější a utkání rozhodla produktivita domácích, protože pokud se nepletu, tak měli dvě střely na branku a dali dva góly. my jsme těch šancí měli docela dost, ale bohužel z toho byl jenom ten můj gól," řekl záložník SK Sigma Jakub Plšek.

Běží 44. minuta utkání a záložník SK Sigma Olomouc Jakub Plšek srovnává na 1:1.

Foto: Petr Pelíšek

Také úvod druhé půlky patřil Sigmě. Byla aktivní, měla několik dobrý akcí a střeleckých pokusů, ale zakončení v podání Chvátala (2x) nebo Kalvacha chyběla přesnost. Na druhé straně se domácí o něco pokoušeli, ale střelu na svoji bránu, tu Sigma nedovolila. V 64.minutě hostům zatrnulo, když brankář Buchta špatně vyběhl, minul centr, naštěstí mu pak pomohla pravá tyčka … Sigmě se v této pasáži utkání tolik nedařilo dohrát akce, ale ještě nějaké tutovky ještě přece jen přišly. V 72.minutě utekl Zahradníček, ale z vyložené šance byl nakonec jen roh, domácí obránci míč tečovali těsně vedle levé tyčky. Po rohovém kopu už se chystal zakončit Plšek, ale domácí Svozil před ním zahrál rukou, opět to, těžko říct proč, zůstalo neviděno, byť rozhodčí v zákrytu situaci neměla. Po chvíli zakončoval z přímého kopu Falta, míč poslal kousek nad. Vzápětí byla nepřesná střela Chvátala.

Sedm minut před koncem Sigma přišla o bodový zisk. Jemelka hrál v souboji s domácí Stáňou sice míčem, ale pískal se faul, Jemelka dostal žlutou karu a domácí výhoru přímého kopu. Ten trefil Zavadil přes zeď, Buchta míč jen vyrazil před sebe a Smola neměl problém dorazit. V závěrečných sedmi minutách, plus čtyř v nastavení, už se nic zásadního nestalo, takže Hanáci v Opavě padli. „Nedělal bych vědu z toho, že jsme prohráli. My zabojujeme o to nejlepší umístění v tom středu. Musíme doma porazit Teplice, uděláme pro to všechno. Abychom doma slavili záchranu. Protože po podzimu jsme mluvili jenom o záchraně, takže buď pokorní. Po prvním kole jsme byli dva body od posledního,“ řekl gólman Buchta.

„Bylo to bojovné utkání, v dobré atmosféře, se šťastnějším koncem pro Opavu, která vyhrála díky efektivitě. Dvakrát vystřelila na branku a dala dva góly. Nějaké její větší šance si nevybavuju, nějak nás nepřehrála. My kdybychom hráli kvalitněji v přechodové fázi, tak jsme určitě vyhráli. I tak jsme tam měli nějaké šance, třeba Dvořák nebo Zahradníček, bohužel tentokrát byla efektivita na straně Opavy a to rozhodlo. Není třeba věšet hlavu, máme před sebou další zápasy, není nutné se třepat a dívat se pod sebe. Je důležité se dívat nahoru a uhrát nejbližší zápas,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SFC Opava2:1SK Sigma Olomouc
(1:1)
Branky:16. Jursa, 83. Smola – 44. Plšek
Rozhodčí:Adámková – Paták, Podaný
ŽK:Jursa, Smola, Žídek - Jemelka
Diváků:2983
Sestava SFC Opava:Šrom – Schaffartzik, Simerský, Svozil, Žídek – Zavadil, Jursa – Stáňa (87. Rychlý), Janetzký (75. Juřena), Zapalač (78. Manzia)– Smola. Trenér Ivan Kopecký.
Sestava SK Sigma Olomouc:Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Chvátal (88. Chytil) – Kalvach, Plšek – Zahradníček, Dvořák, Falta (82. Lalkovič) – Yunis (68. Nešpor). Trenér Václav Jílek.

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Restaurace U Macků

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Klasická restaurace v blízkosti baziliky Navštívení Panny Marie a zoologické zahrady. Domácí česká kuchyně i speciality. Denní menu. Na čepu 5 druhů piva a točené nealkoholické pivo. N...