Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma přehrála Boleslav a je čtvrtá

Sport

18.3.2023

Autor: Petr Pelíšek

Ve 24.kole FORTUNA:LIGY si fotbalisté SK Sigma Olomouc poradili doma na Andrově stadionu s Mladou Boleslaví. Vyhráli druhé utkání v řadě, jsou deset kol bez porážky a posunuli se na čtvrté místo.

První poločas se odehrál za mírné převahy Olomouce, která se dostala velmi brzo do vedení. Ve 3. minutě trestný kop z boku šestnáctky v chumlu před boleslavskou brankou tečoval po centru Slámy Karafiát mimo Šedův dosah. Ve 26. minutě Slámův centr doputoval do šestnáctky k neobsazenému Breitemu, který bez přípravy přestřelil. Ve 37. minutě Vodháněl levačkou těsně minul. Ve 40. minutě Chytilovo zakončení Karafiát srazil na roh, který rozehrál Pospíšil a tvrdým volejem zakončil Ventúra, brankář Šeda vynikajícím postřehem míč vytlačil na pravou tyč. Druhý poločas začali domácí stejně dobře, jako ten první. Po Vodhánělově přetaženém centru Slámovu hlavičku Šeda od tyče vytlačil na roh. Ten poslal před branku Pospíšil a Vraštil dal hlavou na dva nula. Téměř celý zbytek druhého poločasu měli Boleslavští převahu, ale naštěstí pro Sigmu bez gólového efektu. Brankář Macík si tak po návratu zpět po sedmi měsících připsal čisté konto, Sigma druhou výhru v řadě a desátý zápas do série bez prohry.

„Není snadné vyhrát dva domácí zápasy v řadě. Přesvědčili jsme se o tom na Slovácku i v Plzni, kde jsme byli na druhé straně. Dnes to bylo důležité utkání pro vývoj závěru sezony a jsem strašně rád, že jsme to zvládli. Podle mě to bylo zasloužené vítězství, byť třeba ve druhém poločase to nebylo s takovou ofenzivní kontrolou a nebezpečností, jak bych si představoval. O to víc jsme měli dobrou defenzivní organizaci a také pracovitost všech hráčů," řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 2:0 (1:0)

Branky: 3. vlastní Karafiát, 47. Vraštil. Rozhodčí: Orel – Ratajová, Žurovec. ŽK: Suchomel, Jawo. Diváci: 2360.

SK Sigma: Macík – Pokorný, Vraštil, Sláma (89. Greššák) – Navrátil, Breite, Ventúra (77. Zorvan), Pospíšil (89. Matoušek), Vodháněl (65. Zifčák) –Růsek, Chytil (77. Zmrzlý). Trenér Václav Jílek.

Ml. Boleslav: Šeda – Kubista, Karafiát, Suchý – Ekpai (55. Suchomel), Mareček (46. Matějovský), Dancák (83. Škoda), Fulnek (55. Tomič) – Ladra (65. Skalák), Kušej, Jawo. Trenér Pavel Hoftych.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Restaurace Globus

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Po celý den pro vás v Globusu Olomouc vaříme podle tradičních receptů a z těch nejčerstvějších surovin. Čerstvé maso bereme od našich řezníků, skvělé pečivo od našich pekařů. Jídlo...