Reklama

Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma porazila Kajrat Almaty 2:0. Odveta se hraje příští čtvrtek

Sport

9.8.2018

Autor: ČTK

Fotbalisté Olomouce porazili v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy Kajrat Almaty 2:0. Vítězný návrat Sigmy do pohárové Evropy po devíti letech zařídili brankami Martin Sladký a Václav Pilař. Olomouc má o krok blíže k atraktivnímu souboji s FC Sevilla, musí však příští čtvrtek zvládnout odvetu na umělé trávě v Kazachstánu.

Sigma zahájila zápas proti druhému týmu kazašské ligy aktivně a hlavně přes levou stranu snadno pronikala do vápna hostů, ale střeleckou šanci si nevytvořila. Územní převahu přetavila v gól až po 20 minutách: Sladký nejprve zatáhl balon na soupeřovu polovinu a pak se ještě výstavně levačkou opřel do odraženého míče, který zakroutil do horního rohu Plotnikovovy
brány. Olomouc poté trochu upustila od útočné aktivity a přenechala hru Kajratu. Hostující celek sice držel míč, ovšem ve finální fázi nic nebezpečného nevyprodukoval.

Těžký knokaut dostaly plánů Kazachů osm minut před poločasem: Sujumbajev srazil unikajícího Pilaře, který po přestupu z Plzně debutoval v olomouckém základu, a italský sudí Irrati ho červenou kartou vykázal z hřiště. Z ideální parkety před vápnem pak ale Plšek další trest nepřidal a z přímého volného kopu těsně přestřelil.

Hladově se Sigma na Kajrat znovu vrhla po nástupu z šaten a v 50. minutě se Pilař dočkal první trefy v dresu Olomouce, když si uvnitř šestnáctky na prsou ztlumil míč a pohotovým volejem ho poslal k tyči. Andrův stadion vzápětí zabouřil potřetí, leč zbytečně, protože Nešpor dorážel Houskovu ránu do sítě z ofsajdu. Další branky přesilovka Hanáků nepřinesla a dvacet minut před koncem se síly srovnaly, když rozhodčí až s velkou časovou prodlevou ukázal červenou kartu Vepřekovi. Felipe pak málem znovu pořádně zamíchal i postupovými kartami, ale po jeho trestném kopu domácí spasila tyč.

Kajrat ale v rovnovážném počtu sil restartoval ofenzivu a v závěru byl znovu nebezpečný. Po skrumáži a teči na malém vápně Sigmu v 83. minutě podruhé zachránila tyč Buchtovy branky. Hned z protiakce mohla Olomouc přidat třetí branku do úplně otevřené obrany, ale Hála mizerně vyřešil přečíslení se Zahradníčkem a skóre se už nezměnilo.

ČTK

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941