Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma porazila Kairat Almaty 2:1 a slaví postup

Sport

16.8.2018

Autor: ČTK

Fotbalisté Olomouce zvítězili v odvetném utkání 3. předkola Evropské ligy na půdě Kazachů 2:1 a stvrdili postup do závěrečného 4. předkola. Před týdnem v úvodním vzájemném souboji vyhrála Sigma doma 2:0. Hanáky dnes na hřišti kazašského vicemistra poslal v 19. minutě do vedení Martin Nešpor a šest minut po přestávce přidal pojistku David Houska. Poté už jen snížil střídající Márton Eppel. Hosté dohrávali zápas v devíti bez vyloučených Juana Felipeho a Isaela.

Ilustrační foto

Foto: www.sigmafotbal.cz

Trenér Sigmy Jílek udělal oproti úvodnímu utkání dvě změny v sestavě. Kapitána Vepřeka, který pykal za vyloučení, nahradil Hála a místo zraněného Pilaře začal Zahradníček. Sigma navzdory náskoku 2:0 nepřijela do Kazachstánu bránit a od úvodu byla aktivní. Nešpor nejprve v desáté minutě ve velké šanci vypálil nad, o devět minut později však už slavil. Po Hálově dlouhém autu a Plškově hlavičce pohotově usměrnil balon k zadní tyči.

Hanákům se velmi přiblížil postup, naopak kazašský vicemistr v tu chvíli potřeboval dát čtyři góly a žádný další neinkasovat. Ve 27. minutě se probil do zakončení bývalý hráč Arsenalu Aršavin a jen těsně minul. Španělský kouč Kajratu Ferrer poslal ve 34. minutě do hry třetího útočníka Eppela, ale na "hybridním" trávníku, který je z části umělý i přírodní, dominovala Olomouc. Kalvachovu ránu v 37. minutě vytáhl brankář a vzápětí se při brejku neprosadil Plšek ani další dva spoluhráči.

Pojistku tak aktivně hrající hosté přidali až v 51. minutě. Kapitán Houska napřáhl z přímého kopu z více než 25 metrů a ukázkovou ranou do šibenice zvýšil. Po hodině hry Kajrat, který v 2. předkole vyřadil favorizovaný Alkmaar, snížil. Po centru ze strany se nejlépe ve vápně zorientoval střídající Eppel. Domácí se tlačili za vyrovnáním, ale v 75. minutě je oslabil Juan Felipe, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Housku vzápětí vychytal Pokatilov a střídající Manzia pak trefil tyč. Sigma už výhru uhájila a připravila Kajratu teprve druhou domácí porážku v pohárech a první po 14 utkáních. V závěru nastavení byl ještě po nesportovním zákroku na Sladkého vyloučen Isael. Byla to už čtvrtá červená karta v dvojzápase.

Olomouc si o premiérový postup do základní skupiny zahraje s vítězem dvojzápasu mezi Sevillou s českým brankářem Tomášem Vaclíkem a litevským Žalgirisem Vilnius, který bude ve večerní odvetě dohánět ztrátu 0:1 z úvodního duelu ve Španělsku. Sigma začne 4. předkolo příští čtvrtek doma.

Hanáci se letos vrátili do pohárů po devíti letech a jejich maximem je čtvrtfinále Poháru UEFA v sezoně 1991/92; tehdy se však nehrály skupiny.

ČTK

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip