Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 17.3 °C

Sigma porazila Jablonec, rozhodl Chvátal

Sport

14.4.2024

Autor: Petr Pelíšek

Výsledková krize fotbalistů SK Sigma Olomouc v domácím prostředí skončila. Svěřenci trenéra Jiřího Saňka dokázali vybojovat ve 28. kole FORTUNA:LIGY vítězství nad Jabloncem, i když hráli dvě třetiny zápasu v oslabení.

Na první šanci čekalo do 17. minuty, kdy si domácí kapitán Breite navedl míč středem před vápno a brankář Hanuš musel jeho pokus nadvakrát krotit. O pět minut později musel střídat trenér Saňák Slámu. Bylo to pro zranění, co utrpěl v souboji, které hlavní rozhodčí posoudil jako jeho faul … Místo něj šel do hry Fortelný Pak Spáčil fauloval Alegueho a rozhodčí po intervenci VARu domácího hráče vyloučil. To byla pro Hanáky druhá komplikace. Ve 37. minutě střílel jablonecký matador Hübschman, mířil pod břevno, ale brankář Stoppen vytáhl famózní zákrok a míč vyrazil na roh. Těsně potáhl brejk po křídle Fortelný, ale Julišovi stačil skočil do střely brankář Hanuš. Hanáci o poločase sáhli ke dvojímu střídání a na hřiště vyslali Šípa a Zifčáka. Jablonec vyměnil Alegueho za Kanakimanu. V druhém poločase vystřelil jako první Fortelný, ale Hanuš se překvapit nenechal. V 55. minutě zahrával Jablonec roh, Hübschman přizvedl hlavou míč na zadní tyč, kde nedokázal usměrnit Hollý do sítě. O minutu později kopal Jablonec roh znovu. Po něm Houska zacentroval do vápna, kde Hübschman hlavičkoval přesně, jenže gól neplatil pro ofsajd. V 60. minutě zahrozila Sigma. Uriča vystřelil pěkně zpoza vápna a donutil Hanuše k výtečnému zákroku. Domácí pak byli i v oslabení nebezpeční. Po rohových kopech přišly dvě šance Zifčák hlavičkoval nad, zakončení Pokorného vyrazil brankář. V 66. minutě našel Houska kolmicí Chramostu. Ten střílel z první, brankář Stoppen konečky prstů stačil vytěsnit míč na roh, V 74. minutě udeřila Sigma. Breite přihrál Chvátalovi, který s tečí Štěpánka prostřelil Hanuše – 1:0. Hanáci pak celkem s přehledem těsný náskok bránili. Přijít o něj mohli v nastavení, když Náprstek vystřelil zblízka nad.

„Pro nás je to úleva. Věděl jsem, že po vyloučení si to budeme muset odbojovat. Hodně jsme přemýšleli, jak do toho vstoupit střídáním o poločase, protože jedno už jsme vyčerpali po zranění Slámy. Dali jsme tam Šípa se Zifčákem, chtěli jsme hrozit rychlými útoky. Kluci to odmakali, ukázali morál, podporovali jeden druhého. Takto jde odehrát i zápas, který se nevyvíjí dobře,“ řekl Jiří Saňák, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – FK Jablonec 1:0 (0:0)

Branka: 74. Chvátal. Rozhodčí: Rouček – Paták, Cichra. ŽK: Vraštil, Fortelný – Černák, Alégué. ČK: 28. Spáčil. Diváci: 3036.

SK Sigma: Stoppen – Chvátal, Pokorný, Vraštil, Sláma (22. Fortelný) – Vodháněl (46. Šíp), Breite (90. Ventúra), Spáčil, Zorvan, F. Uriča (90+3. Matys) – Juliš (46. Zifčák). Trenér Jiří Saňák.
Jablonec: Hanuš – Souček (88. Velich), Hübschman (77. Náprstek), Štěpánek, Polidar – Černák, Hollý, Houska, Alégué (46. Kanakimana) – Čanturišvili, Chramosta. Trenér Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941