Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma nedala Teplicím šanci

Sport

21.4.2019

Autor: Petr Pelíšek

Poslední domácí zápas základní části FORTUNA:LIGY hráli dnes fotbalisté SK Sigma Olomouc. Za soupeře měli FK Teplice a jasný cíl – uhrát výsledek zaručující minimálně účast v meziskupině. To se povedlo, Modrá lavina zvítězila 2:0, hostům navíc čtyřikrát pomohla branková konstrukce.

Trenér Václav Jílek už mohl do sestavy vrátit uzdravené stopera Víta Beneše a záložníka Davida Housky, v základu hrál také Milan Lalkovič.

Po trošku kostrbatějším úvodu se s přibývajícím čase Sigma rozehrávala a na rozdíl do hostů dokázala být nebezpečná a měla gólové šance. Ve 21.minutě si parádně naběhl do tutovky po pravém křídle Sladký, brankáře Grigara překonal, ale Teplicím pomohla pravá tyčka. O osm minut později hosté přečkali s vypětím a štěstím závar před svoji brankou. A ve 32.minutě jim opět pomohla konstrukce brány, to Lalkovič napřed trefil tyčku a vzápětí levou spojnici břevna s tyčí. Tři minuty před přestávkou se Sigma dočkala zaslouženého vedení. Jemelka vybojoval míč na půlící čáře, vystartoval vpřed. Před šestnáctkou přistavil Plškovi, který si připravil palebnou pozici a Grigar neměl nárok – 1:0.

Fotbalisté SK Sigma Olomouc se v posledním domácím utkání základní části radovali ze zaslouženého vítězství.

Foto: Petr Pelíšek

Náskok jedné branky Sigmu uklidnil a ve druhém poločase se hrálo pod hanáckou taktovkou. V 57.minutě po centru Sladkého hlavičkoval kousek vedl Yunis. O osm minut později se skvěle uvolnil na levém křídle Lalkovič, jeho krásnou střelu ovšem zastavila levá tyčka. „Je to důležité vítězství. Už jsme v desítce, jsme zase blízko první šestce. Máme to za sebou, teď si to rozdáme se Slavii a uvidíme. Ale klobouk dolů, jak jsme to zvládli, i když k tomu bylo potřeba i trochu štěstí. Ovšem je potřeba makat dál, ještě není konec sezony. Mně se dnes hrálo dobře, chybí mi ke spokojenosti jen vstřelený gól. Ale hlavní je, že jsme vyhráli,“ řekl záložník SK Sigma Milan Lalkovič.

V 69.minutě už se Andrů stadion radoval podruhé. Houska napřáhl z hranice šestnáctky levačkou a jeho obstřel ideálně zaplul do brány – 2:0. V závěru už si Sigma v poklidu náskok uhlídala a může slavit jistotu účasti v meziskupině.

"Zvládli jsme utkání a tím pádem také vlastně celou sezonu, protože po podzimu jsme nebyli v úplně jednoduché situaci. Jsem moc rád, že před posledním zápasem základní části máme jistotu minimálně té meziskupiny. Předpokládá se, že na Slavii prohrajeme, ale my budeme bojovat a pokusíme se ještě o první šestku," řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

"Bylo to pro nás důležité utkání, ale nepovedlo se nám. Musíme to zvládnout doma s Příbramí za každou cenu, stále to máme ve svých rukou. Nedovedu si představit, že by Teplice hrály s třetím týmem druhé ligy, což je nyní Brno, o udržení," řekl trenér Teplic Stanislav Hejkal.

SK Sigma Olomouc2:0FK Teplice
(1:0)
Branky:42. Plšek, 69. Houska
Rozhodčí:Dubravský – Fišer, Vodrážka
ŽK:Kalvach – Shejbal, Kučera
Diváků:3823.
Sestava SK Sigma Olomouc:Buchta – Sladký, Beneš, Jemelka, Falta – Zahradníček, Plšek (82. Chytil), Kalvach, Houska, Lalkovič (67. Chvátal) – Yunis (77. Dvořák). Trenér Václav Jílek.
Sestava FK Teplice:Grigar – Vondrášek, Čmovš, Shejbal, Krob (80. Hošek) – Kučera, Trubač (65. Radosta) – Hora, Žitný (74. Ljevakovič), Hyčka – Kuchta. Trenér Stanislav Hejkal.

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

STK EURO-PROFICAR s.r.o

Katalog firem » Auto - moto » STK a emise

Poskytované služby: * technické prohlídky, evidenční kontroly motocyklů, osobních a nákladních vozidel do 3,5 t a jejich přívěsů * technické kontroly motocyklů, přívěsů, osobn...