Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma nebodovala, nestačila na Pardubice

Sport

3.4.2021

Autor: Petr Pelíšek

Navázat na pohodu z posledních vyhraných zápasů a zabodovat naplno. To byl plán fotbalistů SK Sigma Olomouc pro duel 25. kola FORTUNA:LIGY proti Pardubicím. Jenže splnit se ho nepovedlo. Hanáci zápas nezvládli a východočeskému soupeři přenechali všechny tři body.

Úvodní pasáž zápasu vyšla lépe Pardubicím. V 6. minutě střílel Ewerton, jeho pokus na střed Mandous kryl. O pět minut později byla tato dvojice opět v akci, ale bombu Ewertona naštěstí pro Mandouse zastavila pravá tyčka. Pak se Sigma z počáteční aktivity hostů dostala. A dostala se také do zakončení. Hubník hlavičkoval nad, pak po rohu Daněk už přesně, ale radost z gólu mu zkazil zákrok protihráče. Ve 27. minutě dal branku Yunis, ale pro odmávaný a odpískaný ofsajd neplatila. Další vyložené šance pak k vidění poměrně dlouho nebyly. Až po hodině hry byla na konci akce hostů Ewerton, ovšem zamířil mimo zařízení. Na druhé straně se do vyložené šance dostali domácí v 74. minutě. Zifčák byl sám před brankářem, ale ten vyběhl rychle, takže stačil míč vyrazit. O dvě minuty později González trefil pravou tyčku. Šest minut před koncem přišel rozhodující moment zápasu. Mandous odkopl malou domů Breiteho jen do atakujícího Hufa, který rychle přihrál volnému Ewertonovi. No a pro toho už nebylo obtížné trefit bránu bez gólmana.

„Z našeho pohledu jsme první poločas totálně prospali. Nastoupili jsme do utkání vlažní, nepřipravení, nevyhrávali jsme souboje. První poločas byl z naší strany absolutně bez zájmu, bez agresivity. Na začátku druhého poločasu jsme do sestavy nechtěli sahat, čekali jsme deset minut, pak jsme sestavu trochu prostřídali. Od 65. nebo 70. minuty jsme se začali více dostávat do šancí. Za stavu 0:0 jsme měli dvě obrovské příležitosti, ale neproměnili. Bohužel jsme pak udělali chybu, za kterou nás soupeř potrestal,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – FK Pardubice 0:1 (0:0)

Branka: 84. Ewerton. Rozhodčí: Julínek – Podaný, Lakomý. ŽK: González, Beneš, Houska – Prosek, Letáček. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Breite, Beneš, Hubník, Zmrzlý – González, Mihalík (69. Zifčák), Houska (60. Nešpor), Daněk, Hála – Yunis (60. Chytil). Trenér Radoslav Látal.

Pardubice: Letáček – Čihák, Toml, Prosek, Čelůstka – Hlavatý, Tischler (88. Jeřábek), Kostka, Ewerton – Černý (66. Pfeifer), Huf (87. Lee). Trenér Jaroslav Novotný.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip