Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma nasázela Opavě čtyři kousky

Sport

23.1.2021

Autor: Petr Pelíšek

V 16.kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc proti v tabulce poslednímu SFC Opava. Utkání skončilo jasnou výhrou Sigmy, Hanáci Slezanům nasázeli čtyři branky. Dvakrát se trefil záložník Pablo González.

Trenér Radoslav Látal udělal v základní sestavě ve srovnání s předchozím zápasem dvě změny. Na lavičce zůstali Sladký a Poulolo, které nahradili Látal a kapitán Hubník.

Sigma byla hned od úvodního hvizdu aktivnější, ale chvíli trvalo, než se dostal k účinnému zakončení. Bylo to ve 25. minutě. Látalův centr z pravé strany propadl k Vepřkovi, jeho střelu brankář Opavy vyrazil. Ovšem jen tam, kde číhal připravený Daněk, který poslal hlavou svým prvním gólem v první lize Sigmu do vedení. O tři minuty později to bylo o dva. González technickou střelou zvýšil na 2:0. Slezané toho mnoho neměli, ale jednu nebezpečnou střelu přece jen ano. V závěru poločasu po rohovém kopu trefil břevno hlavou Žídek. V nastaveném čase byl po druhé žluté kartě vyloučený Tiehi.

Oslabení se na opavském herním projevu v úvodu druhé půlky neprojevilo. A v 57. minutě hosté snížili, branku dal z pokutového kopu odchovanec Sigmy Nešický. Komplikace v cestě za výhrou ale Sigma nepřipustila. V 64. minutě centroval zprava Látal. Střelu Vepřka stačil gólman jen vyrazit, pak ž neměl González moc problém dát třetí branku Hanáků. A po minutě hry bylo hotovo, po přihrávce Chytila se trefil Houska.

"Dnešní utkání pro nás bylo náročné především po psychické stránce. Každý očekával, že získáme tři body, protože Opava je na posledním místě v tabulce. Opavu jsme ale viděli ve středu proti Spartě, kdy podala vynikající výkon, Spartu velice potrápila a předvedla, že dokáže být nepříjemným soupeřem. Do utkání jsme dnes vstoupili dobře, měli jsme hodně soubojů, do přečíslení jsme se dostávali hlavně po stranách, dali jsme dva góly. V poločase jsme si to ale opět zkomplikovali, vypnuli jsme a přestali jsme hrát. Pak přišla penalta. Jsem ale rád za to, že jsme utkání rychle rozhodli. Dostali jsme se opět po krajích do zakončení, s tímto jsem spokojený. Trošku mě mrzí konec utkání. Na to, že soupeř hrál v deseti, jsme si měli vytvořit více brankových příležitostí a vstřelit ještě další góly,“ řekl pro klubový web trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – SFC Opava 4:1 (2:0)

Branky: 29. a 64. González, 25. Daněk, 65. Houska – 57. (pen) Nešický. Rozhodčí: Lerch – Caletka, Antoníček. ŽK: Breite – Tiéhi, Březina. ČK: po 2. ŽK 45+1. Tiéhi. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Látal, Beneš, Hubník, Vepřek (79. Zmrzlý) – Breite, Daněk (79. Yunis) – González, Houska (79. Sladký), Chytil (69. Hála) – Nešpor (70. Radić). Trenér Radoslav Látal.

Opava: Fendrich – Březina, Didiba, Žídek  – Mondek (72. Řezníček), Nešický (72. Janjuš), Tiéhi, Kania (81. Helešic) – Hellebrand (73. Večerka) – Juřena, Čvančara (46. Schaffartzik).

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

MIA s.r.o.

Katalog firem » Služby » Realitní kanceláře

Nabídka apartmánů, řadových domů, vil i pozemků, a to v oblasti Costa Blanca (Španělsko), která je považována díky klimatu za téměř ideální pro celoroční návštěvy.