Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma nad Slavii vedla, ale nakonec padla

Sport

23.5.2023

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc se svými fanoušky pro tento soutěžní ročník rozloučili prohrou. Doma na Andrově stadionu svěřenci trenéra Václava Jílka vedli brankami Chvátala se Zifčákem, ale pak Slavia třemi góly zvrhla vývoj na svou stranu.

Začátek zápasu byl pro Olomouc famózní. Po šesti minutách vedla o dvě branky. Nejprve ve 2. minutě vystřelil z hranice šestnáctky Chvátal a jeho tečovaný pokus skončil v bráně. O čtyři minuty později ztrestal podklouznutí Holeše Zifčák. Ten měl pak další velkou možnost, ale tentokrát střela sjela po tyčce. Ve 21. minutě šla Slavia na kontakt. To Jurečka prostřelil brankáře Macíka. Podobná situace se opakoval o čtrnáct minut později a bylo srovnáno. Sigma si mohla vzít vedení zpět ve 47. Minutě. To byl sám před brankářem Zmrzlý, ale na Koláře si nepřišel. Slavia pak měla více ze hry a převahu proměnila v 67. minutě. Stav dva tři už se pak Olomouckým zvrátit nepovedlo, také proto, že dvanáct minut před koncem byl po druhé žluté vyloučený Ventúra.

„Z výsledku jsme zklamaní. Na druhou stranu myslím, že se za výkon nemusíme stydět. Mužstvo zaslouží absolutorium za to, jak se prezentovalo. Myslím, že si toho všimli i fanoušci, cítil jsem z nich pozitivní energii. Pomohly nám rychlé góly. Když jsem se ale podíval na čas a viděl, že v šesté minutě vedeme dva nula, říkal jsem si, jestli to není moc brzo, protože má Slavia skoro devadesát minut i s nastavením, aby s výsledkem něco udělala. Pak soupeř ukázal kvalitu, dostal nás pod tlak,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – Slavia Praha 2:3 (2:2)

Branky: 2. Chvátal, 6. Zifčák – 21. a 35. Jurečka, 67. Lingr. Rozhodčí: Orel – Váňa, Hádek. ŽK: Zifčák, Ventúra. ČK: 78. po 2 ŽK Ventúra. Diváci: 8166.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Pokorný (85. Zorvan), Beneš, Vraštil - Zifčák (46. Navrátil), Breite, Ventúra, Pospíšil (55. Fortelný), Zmrzlý (72. Vodháněl) – Chytil (56. Kramář). Trenér Václav Jílek.
Slavia: Kolář – Douděra (89. Olayinka), Ogbu, Holeš (46. Provod), Oscar (90+1. Schranz) – Ševčík, Ousou – D. Jurásek, Van Buren (46. Lingr), Hromada (46. Zafeiris) – Jurečka. Trenér Jindřich Trpišovský.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip