Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 8.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma mladé stopery nyní pustit nechce

Sport

8.1.2020

Autor: Petr Pelíšek

Po odchodu záložníka Jakuba Plška do Maďarska řeší nyní v SK Sigma Olomouc ještě zájem jiných klubů o další dva hráče. Na Andrův stadion dorazily nabídky na dva stopery. Václava Jemelku (1995) chce Kairat Almaty z Kazachstánu, Davida Zimu (2000) zase Slavia Praha. Ovšem Sigma nejspíš ani jedno z nich v tomto přestupním termínu neuvolní.

Jemelku by nejspíš Sigma byla ochotna pustit, nebo spíše o tom jednat, pokud by Kairat splnil její požadavky. Což se ale nestalo. „Ten klub naši představu, o které jsme ochotni jednat, ví celou dobu. Co víc k tomu má dodat,“ řekl sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář. „Ovšem v této fázi nemáme zájem žádného hráče uvolňovat. Ani nabídky, které dorazily, nejsou takové, které bychom akceptovali. A také nechceme, aby během jednoho přestupového období odešli dva tři hráči základní sestavy,“ podotkl Minář.

Stoper Jemelka, který už patří za spolehlivé a výtečné výkony do širšího kádru reprezentace, by do Kazachstánu rád. „Ještě si dávám naději, ale myslím si, že to padlo,“ řekl Jemelka. „Momentálně se pro mě nic nemění, akorát si myslím, že jsem přišel o šanci. Ale v létě může přijít další možnost, uvidíme,“ podotkl.

Pražská Slavia by zase ráda chtěla stopera Zimu, ale také z její strany nejspíš nedorazila adekvátní nabídka. „Je předčasné se k tomu vyjadřovat. Zatím je to v řešení, uvidíme, jak se k tomu vyjádří klub. Ale pokud by se ta šance naskytla, tak bych ji rád využil, protože jen trénovat s těmi borci, co už ty zkušenosti mají, by bylo dobré pro můj růst,“ řekl Zima.

Sigma ovšem další hráče prodávat nepotřebuje. Ze základního kádru pustila do Maďarska kanonýra Jakuba Plška, navíc by měl do Anglie odejít mladý brankář Radek Vítek, o které se zajímá Manchester United.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Restaurace GLORIA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Stylová restaurace se nachází na výpadovce na Šternberk. Přivítáme vás v příjemném prostředí s možností pořádání firemních večírků, svateb, promocí a rodinných oslav. Výběr z po...