Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma má první tři body, porazila Pardubice

Sport

31.7.2021

Autor: Petr Pelíšek

Na prohru na Spartě dali zapomenout fotbalisté SK Sigma Olomouc. Ve 2.kole FORTUNA:LIGY doma porazili Pardubice tři dva, rozhodující gól dal krátce po přestávce Martin Hála.

Domácí šli do vedení v 8. minutě. To kopali tři rohy v rychlém sledu a po tom posledním v sérii se z centru Chvátala trefil po nacvičeném signálu sváteční střelec Vepřek. Tím ale počáteční olomoucká aktivita mírně opadla a hosté začali zlobit. V 19. minutě brankář Macík vyrazil na roh ze šibenice hlavičku Černého. A z rohového kopu se Pardubickým povedlo vyrovnat. Vedení si Sigma vzala zpět v závěru první půlky, po centru Chvátala z rohového kopu to zajistil hlavou Zifčák. V nastaveném čase pak Růsek minul o kousek pravou tyčku.

Rovněž vstup do druhé půlky měla Sigma povedený. Největší šanci měl Zifčák, po přihrávce Vaněčka ale minul. V 52. minutě opět rozehrál na gól Chvátal. Jeho pas si našel Hála, který obstřelil vybíhajícího brankáře. A dva a půl tisíce diváků na Andrově stadionu mohlo slavit. Padrubice se na dostřel mohly dostat v 65. minutě, kdy Beran ve skluzu trefil pravou tyč. V 77. minutě bylo sníženo, když Solil obstřelil Macíka z hranice šestnáctky. Sigma pak mohla pečetit výhru, ale žádná z šancí, ani tutovka Vaněčka, se neujala.

„Po první vstřelené brance jsem postrádal to, na co jsme apelovali, to znamená na aktivitu jít si pro gól. Chyběla nám kvalita a větší individuální odvaha, všude jsme byli až druzí. Myslím si, že jsme měli štěstí, že jsme to do konce poločasu zvládli díky dvěma standardním situacím. Druhý poločas byl z naší strany výrazně lepší, nicméně je vidět, že je před námi velké množství práce,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc – FK Pardubice 3:2 (2:1)

Branky: 8. Vepřek, 45. Zifčák, 52. Hála – 20. Toml, 77. Solil. Rozhodčí: Klíma – Antoníček, Dresler. ŽK: Beran, Cadu. Diváci: 2465.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Hubník, Beneš, Vepřek (82. Zmrzlý) – J. Sedlák, Breite – Zifčák (69. Matoušek), Daněk (46. Vaněček), Hála (76. Zahradníček) – Růsek (76. Poulolo). Trenér Václav Jílek.
Pardubice: Letáček – Cadu, F. Čihák, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (69. S. Šimek) – Tischler (87. Lupač), Beran, Solil, D. Kostka (62. Huf) – P. Černý (69. Dufek). Trenér Jaroslav Novotný.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip