Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma má na závěr tři body z Liberce

Sport

29.5.2021

Autor: Petr Pelíšek

Ve 34. kole, tedy závěrečném, FORTUNA:LIGY, hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Liberci. A loučení trenéra Radoslava Látala bylo úspěšné, Hanáci zvítězili 2:1, když rozhodl v nastaveném čase z pokutového kopu Milan Kerbr, pro kterého to byl poslední start i gól v kariéře.

Úvod duelu byl velice bojovný. U míče byli častěji domácíi, ale hrálo se bez větších šancí. První náznak si vypracovali v 18. minutě hosté. Na pravé straně pronikl Chytil do pokutového území, kde poslal míč před bránu na nabíhajícího Daňka, který zakončil mimo. První šanci si hráči Slovanu vypracovali ve 24. minutě. Na levé straně postupoval Mosquera, který následně odcentroval. Brankář Macík míč vyrazil, následně se k němu dostal Matoušek. Ten se pokusil zakončit do odkryté brány, ale trefil jen do Beneše. Větší příležitost zápasu měli domácí krátce poté. Na levé straně se opět uvolnil Mosquera a skvěle prostrčil na rozběhnutého Rondiće, ten ovšem z bezprostřední blízkosti nedal. V krátkém sledu měli svěřenci trenéra Hoftycha i další velkou šanci. Po rozehraném rohovém kopu vyslal Fukala do vápna centr, na který si naběhl Mosquera, avšak ani ten jasnou příležitost neproměnil. Ve 33.minutě už se měnil stav. Po skvělém centru Housky se k míči ve vápně dostal Zmrzlý a přízemní ranou prostřelil Knoblocha. Pěkný pokus ukázal poté Rondić, jenž se dokázal prosadit hlavou z obtížné pozice po rohovém kopu. Ovšem díky fantastickému zákroku gólmana Macíka z toho branka nebyla.

Ve druhé půli byla k vidění velká šance po centru z pravé strany od Fukaly. Poulolo totiž míč nešťastným způsobem tečoval přímo k tyči a brankář Macík měl co dělat, aby balón lapil. Celkově aktivnějším celkem byl opět Slovan, nicméně hra se postupně vyrovnávala. I přes větší aktivitu Libereckých z toho nebylo žádné pořádné zakončení. Tato skutečnost se změnila až v 83.minutě, po centru Mosquery trefil Sadílek pravý horní roh brány. Do závěru utkání nastoupil do svého posledního utkání Milan Kerbr, který v Liberci odehrál čtyři sezony. Hned dvě minuty po jeho nástupu získala Sigma penaltu za faul na Šípa, kterou Kerbr zkušeně proměnil.

"Sezonu jsme završili vítězstvím. Přijeli v ne zrovna ideálním stavu, spoustu zraněných hráčů nemohlo odcestovat, vytáhli jsme dva kluky z devatenáctky. Bylo to odbojované, v některých momentech jsme měli i štěstí. Jsem rád, že se o to kluci ještě porvali a sezonu nezabalili už dřív. Tohle vítězství je velice cenné, poskočili jsme na deváté místo. Klukům jsem poděkoval, ukázali srdce, že za Sigmu mohou hrát," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc 1:2 (0:1)

Branky: 83. Sadílek  – 33. Zmrzlý, 90+1 (pen.) Kerbr. Rozhodčí: Berka – Kotalík, Vodrážka. ŽK: Rondić , Karafiát, Fukala, Chaluš, Matoušek – Chytil. Diváci: 784.

Liberec: Knobloch – Fukala, Karafiát, Chaluš, Mikula  – Mara (68. Nečas), Matoušek, Sadílek (90+3. Michal) – Pešek (82. Gembický), Rondić (46. Faško), Mosquera. Trenér Pavel Hoftych.
SK Sigma: Macík – Zahradníček, Beneš, Poulolo, Zmrzlý – Zifčák (89. Kerbr), Houska (80. Slaměna), Daněk, Breite, Chytil (89. Hadaš) – Nešpor (66. Šíp). Trenér Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz