Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma má doma nováčka z Brna

Sport

5.8.2022

Autor: Petr Pelíšek

Ve druhém kole FORTUNA:LIGY budou hrát fotbalisté SK Sigma Olomouc poprvé v sezoně doma na Andrově stadionu. Na Hanou dorazí Zbrojovka Brno, tedy nováček české elitní soutěže. Moravské derby se uskuteční v sobotu s výkopem v 16.00.

Sigma chce v domácím prostředí potvrdit ostravskou výhru, ovšem dobře ví, že ligového nováčka nelze podcenit. „Ke každému soupeři máme respekt. Nelze říct, že by v lize byl slabý soupeř. První kolo to podle mě jednoznačně dokázalo. Jestli je Brno nováček, nebo ne, to nehraje roli. Jeho tým je ustálený a podle mě i hladový, což ukázal v prvním zápase proti Slovácku. Nečeká nás jednoduchý soupeř,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Brno nejspíš bude sázet na pevnou defenzivu, má v týmu hráče, kteří jsou šikovní v přechodové fázi. Nahoře je velmi silný Řezníček, o kterého se budou opírat jako v prvním zápase sezony,“ podotkl.

Hanáci by měli mít po povedeném premiérovém střetnutí soutěžního ročníku trošku více klidu a potřebné pohody. „Máme v sobě i po prvním utkání pokoru, to je důležitý atribut. Chceme se dívat sami na sebe a zopakovat výkon z Ostravy. Zvládli jsme první kolo a rádi bychom zvládli i to druhé. Pokud by se to povedlo, tak by se vstup do sezony dal označit za velmi podařený,“ řekl Jílek.

Olomoučtí nejspíš nastoupí do derby proti Brnu v základní jedenáctce, které bude shodná s tou z prvního kola. „Nějaké změny v sestavě přijít mohou. Budeme určitě vycházet ze sestavy, která byla úspěšná na Baníku, ale vstupují do toho i další věci jako taktický záměr, změna herního systému, případně zdravotní stav. Uvidíme, nakolik bude sestava stejná,“ uvedl Jílek.

Ve fanzoně před zápasem budou čekat na fanoušky bývalý trenér Sigmy Petr Uličný a záložník Jan Maroši.

Zápas SK Sigma Olomouc – FC Zbrojovka Brno začne v sobotu 6. srpna v 16.00. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ladislav Szikszay, asistovat na pomezí mu budou Jakub Hrabovský a Michal Volf.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Ventúra, Zorvan – Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Endl, Šural, Granečný – Texl, Ševčík  – Hladík, Falta, Přichystal– Řezníček. Trenér Richard Dostálek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip