Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma jede na Baník

Sport

19.10.2017

Autor: rhe

Sigma hraje duel 11. kola HET ligy už v pátek. Od 20:15 nastoupí na stadionu ve Vítkovicích proti Baníku Ostrava. Hanáci drží třetí příčku se ziskem skvělých 21 bodů. Baník je oproti tomu v krizi. Mančaft se pod vedením Radima Kučery trápí, má jen 7 bodů a je až 14. 

Šimon Falta (v červeném) bude opět útočným triumfem Sigmy v duelu s ostravským Baníkem. Šimon Falta (v červeném) bude opět útočným triumfem Sigmy v duelu s ostravským Baníkem. Foto: ČTK

Sigma v minulém kole doma "jen" remizovala s Jabloncem 0:0, když v závěru nevyužila dvě velké šance. Herně to však nebylo, zejména ve druhém poločasu, od Sigmy vůbec špatné. Na Baníku bude chtít tým Václava Jílka navázat na dobrou defenzivní činnost z posledních utkání a zase oživit svoji ofenzivní sílu.
Sigma si bude muset pohlídat ofenzivní nebezpečí soupeře v čele s útočníkem Milanem Barošem. "Nejsou tam jenom Baroš a Azevedo, jsou tam Šašinka nebo Poznar, jsou tam typy hráčů, které mají útočnou sílu. Takže to určitě bude úkol číslo jedna pro naši obranu, abychom se s tím vypořádali a vyrovnali. Ale myslím si, že jsme se už v této sezoně potkali se stejnou, ne-li vyšší, kvalitou útočných hráčů a dokázali jsme to eliminovat. Takže bych se toho nebál,“ řekl pro www.sigmafotbal.cz trenér Olomouce Václav Jílek.
Hanáci mají při pohledu na předchozí zápasy ve druhé lize soupeři co oplácet, ale trenér Václav Jílek na něco jako odvetu rozhodně nemyslí. "Takhle to vůbec nevnímáme, jestli tady jsou nějaké v uvozovkách dluhy vůči Ostravě, že jsme ji třeba v minulém soutěžním ročníku neporazili. Myslím si, že nás prostě čeká hodně těžký soupeř. Hlavně z toho pohledu, v jaké situaci se Ostrava nachází. Doma se jí ještě před vlastními fanoušky nepodařilo vyhrát, takže v tomto zápase udělá maximum pro to, aby se k tomu vítězství dopracovala. Nicméně my jsme v situaci, kdy body máme, máme sebevědomí, věříme si. A pokud se vyrovnáme domácím, protože předpokládám, že budou hrát s maximálním důrazem a agresivitou, pokud se jim vyrovnáme v tomto aspektu, tak jsme schopni tam bodovat,“ řekl Jílek. Sestava Sigmy bude až na zraněného Aleše Škerleho kompletní.

Jakub Plšek v souboji s Mičolou ještě ve vzájemném druholigovém duelu. Jakub Plšek v souboji s Mičolou ještě ve vzájemném druholigovém duelu. Foto: www.fcb.cz

Sigma zatím čeří vody v popředí tabulky a do Ostravy přijede se šňůrou sedmizápasové neporazitelnosti. "Je na nich vidět opravdu velká lehkost a uvolněnost, která pochopitelně pramení z toho, že jim vyšel vstup do sezony. Ale recept existuje na každého soupeře a my se budeme jim snažit to utkání co nejvíce znepříjemnit. Potřebujeme bodově zabrat a tím bude naše motivace větší,“ řekl Radim Kučera pro web Baníku.
Olomouc se opírá o silný ročník 1993, který Sigmu táhne herně i střelecky. Jména jako Houska, Plšek, Falta nebo Zahradníček jsou základními stavebními kameny hanácké jedenáctky, do níž se navíc po zranění vrátil kanonýr Chorý. "Mají velkou technickou zdatnost a výbornou, rychlou přechodovou fázi, kde jsou velmi nebezpeční pohybliví Zahradníček s Faltou. Je třeba nedát jim prostor a včas je dostupovat. Musíme jim ukázat, že hrajeme doma, a ať to hosté pocítí,“ řekl Radim Kučera.
Baník před utkáním zamířil na kratičké předzápasové soustředění mimo Ostravu a Radim Kučera na něj mohl vzít kompletní kádr. "Víme, že se potřebujeme a hlavně chceme výsledkově nakopnout. Bylo by fajn před domácími diváky po čtyřech remízách naplno zabodovat,“ řekl Radim Kučera, bývalý kapitán Sigmy Olomouce.

FC Baník Ostrava - SK Sigma Olomouc

Tým SK Sigma Olomouc hraje další utkání soutěžního ročníku 2017/2018 v pátek v Ostravě. K zápasu 11. kola HET ligy byla delegována trojice rozhodčích ve složení Miroslav Zelinka – Jan Paták, Kamil Hájek. Střetnutí bude začínat ve 20.15.

Pravděpodobné sestavy:

Baník:
Vašek - Sus, Pokorný, Šindelář, Granečný - de Azevedo, Hlinka, Hrubý,  Pazdera - Baroš,  Poznar. Trenér: Kučera.

Sigma:
Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Houska, Kalvach, Plšek, Falta – Chorý. Trenér: Jílek.

Vzájemné duely Baníku se Sigmou. Vzájemné duely Baníku se Sigmou. Foto: www.hetliga.cz
Reklama

Bubenická škola Ivo Batouška

Katalog firem » Kultura a umění » Umělecké školy

Individuální konzultace (bicí souprava, djembe, taiko, hand pan) Dětské kroužky: - Rytmáček (od 3 do 5 let) - Drumík (od 6 do 10 let) - Tamtam (od 11 do 15 let) - Pobytové a vík...