Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma jde na Spartu s posilou, získala Breiteho

Sport

20.2.2020

Autor: Petr Pelíšek

Ještě nedávno byl záložník Radim Breite (1989) kapitánem Slovanu Liberec. Jenže s trenérem Pavlem Hoftychem tam měl údajně nějaké spory, které vyvrcholily jeho odchodem hned po prvním jarním kole FORTUNA:LIGY. A toho využil SK Sigma Olomouc, zkušeného záložníka získal, podepsal s ním kontrakt do 30. 6. 2022.

Breite hrával první ligu za Teplice a poslední sezony v Liberci, mezi tím byl šest let ve Varnsdorfu. Nyní se poprvé v kariéře vydal působit na Moravu, v neděli už se může objevit v základní sestavě Sigmy v domácím duelu proti pražské Spartě (17.00). Je to nepříjemný střední záložník, přesně ten druh, který trenér Radoslav Látal ve své družině postrádá. „„Dohodli jsme se, jsme rádi, že ho tady máme. Je to typ hráče, který nám chybí, jakého jsme tady neměli. Půl hodiny jsem se o něm bavil s trenérem Hoftychem, abych věděl, jak na tom je. Je připravený, všechno odtrénoval, jen na soustředění v Turecku pár dní vynechal,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Radoslav Látal k příchodu nového hráče. Dalším plusem je podle něj Breiteho využitelnost na více místech středové formace. „Radim může hrát na více postech ve středu zálohy. Může být defenzivní i pod hrotem. Ale jestli nastoupí už v neděli v základní sestavě, to uvidíme, teprve je s námi první den. Je to typ, který se mi určitě líbí. Impulzivní, nerad prohrává. Měli jsme o něj zájem, kontakty se Sigmou měl už dříve,“ uvedl Látal.

Breite byl v Liberci kapitánem a v podstatě ze dne na den tam skončil. Ale k tomu se nevyjadřoval. „Té otázky jsme se bál. Nejsem typ, který by chtěl válčit přes noviny. Jestli chci hrát fotbal, tak jsem prostě musel odejít. Na jednu stranu mě to mrzí, ale to je život,“ řekl Breite. Minulý víkend seděl na liberecké lavičce při výhře Slovanu na Letné, teď ho možná čeká premiéra v olomouckém dresu proti Spartě. „Bylo to hodně rychlé, ve finále. Posledních čtyř pět dní pro mě nebylo úplně optimálních. Ale jsem rád, že už se to vyřešilo a že jsme tady. A můžu hrát fotbal. Jestli stihnu nedělní zápas se Spartou, uvidíme,“ poznamenal Breite.

Breite v nejvyšší soutěži za Teplice a Liberec odehrál celkem šest sezon, v nich 134 utkání, dal 11 gólů.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Svijanský šenk

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace s 8 druhy piv značky Svijany na čepu. Najdete u nás grilovaná kolena, žebra, burgery, tataráky a mimo jiné těstovinové saláty a klasickou kuchyni. V sezóně krásná letní zahrádka ...