Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hraje zase doma, čeká ji Baník

Sport

23.4.2021

Autor: Petr Pelíšek

Ve 29. kole FORTUNA:LIGY čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc derby. A bude to doma, na Andrově stadionu. Hanáci mají poslední dubnovou sobotu za soupeře Baník Ostrava, začínat se bude ve 14.00.

Oba celky daly v týdnu ve vloženém kole po dvou brankách. Baníku to stačilo k domácí výhře nad Mladou Boleslaví, Sigmě k remíze v Českých Budějovicích. Ostrava je v průběžné tabulce na osmém místě, Hanáci jsou devátí. „Náš výkon byl ve druhé půli jednoznačně lepší. Objevily se tam věci, které po hráčích chceme, a to jsou nasazení, agresivita, dostupování a presink. Nesmíme nic podceňovat, jinak nás soupeř potrestá. Proti Baníku to bude obzvlášť platit. Očekávám vyrovnaný zápas plný emocí a každá chybička může rozhodnout,“ řekl trenér Radoslav Látal pro klubový web SK Sigma.

Sigma nebude ani v derby v kompletní sestavě, jistě budou chybět dlouhodobě zranění Lukáš Greššák a Jakuby Yunis, vyloučené nejsou ani absence několika dalších hráčů, kteří jsou po nemocích nebo zraněních. „Momentálně nás trápí marodka, je možné se nám někdo vrátí. Nad sestavou přemýšlíme, uvidíme, jak na tom budeme s únavou po úterním zápase. O zařazení mladých hráčů určitě uvažujeme, protože příští týden ve středu nás čeká pohár se Slavií a v neděli ligový zápas v Jablonci. Program je náročný,“ podotkl Látal.

I přesto by Sigma ráda zabodovala. „Baník má zkušené mužstvo. Jeho herní styl se pod trenérem Smetanou trošku změnil. Připravujeme se tak, abychom v utkání uspěli. Rozhodovat budou maličkosti,“ dodal Látal.

Utkání SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava se hraje v sobotu 24. dubna od 14.00.

Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ondřej Pechanec, na pomezí mu budou asistovat Petr Blažej a Jiří Kříž.

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Beneš, Poulolo, Zmrzlý - Sladký, Houska, Breite, González  – Chytil, Zifčák. Trenér Radoslav Látal.
Baník Ostrava: Laštůvka - Sanneh, Svozil, Stronati, Fleišman - De Azevedo, Jánoš, Kuzmanovič, Kaloč, Ndefe - Zajíc. Trenér Václav Daněk.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

BEA PRODUCTION

Katalog firem » Služby » Foto, video

Jsme produkce s vlastním studiem a zázemím v Olomouci. Poskytujeme tvorbu komerčních spotů a reklam, živé přenosy i kompletní technické zajištění vašeho eventu.