Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hraje v Opavě, chce další body

Sport

12.4.2019

Autor: Petr Pelíšek

Ve 28.kole FORTUNA:LIGY čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc utkání v Opavě. A pro Modrou lavinu jde o další důležitý zápas, v případě bodového zisku už by si pojistila účast v meziskupině a také zvýšila naději na posun do první šestky.

Lehké utkání ovšem v sobotu Sigma před sebou mít nebude. Opava ještě bojuje o to, aby se dostala do první desítky a odskočila od barážových příček. Hanákům se v jarní fázi sezony mimořádně daří. Svěřenci trenéra Václava Jílka se dokázali srovnat i mnoha absencemi, prakticky ve většině zápasů nebylo mužstvo kompletní a v ideálním, papírově nejsilnější, složení. I přesto Sigma pravidelně boduje  a na jaře patří mezi TOP 3 celky nejvyšší soutěže. A proto už může pokukovat po proniknutí do první šestky. „Budeme hrát tak, abychom měli co nejvíce bodů. V tuto chvíli je pro nás naprosto zásadní věc desítka. Až ji budeme mít jistou, tak se bavme dál. Pořád není nic rozhodnutého, odstupy jsou strašně těsné. Za mě – pokud by byla jistota, že se udržíme v meziskupině, tak určitě nepřijde žádná spekulace, že bychom hráli o sedmé místo. Myslím si, že musíme hrát na maximum. A pokud máme skončit šestí, tak skončíme šestí,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Fotbalisté SK Sigma Olomouc hraje v sobotu v Opavě. A rádi by se opět radovali z plného bodového zisku.

Foto: Petr Pelíšek

Sigma do zápasu opět nepůjde v kompletním složení. Pro zranění budou chybět stoper Vít Beneš a záložník David Houska. A také Martin Hála, který pokračuje v rekonvalescenci po podzimním zranění kolena. Trenér Václav Jílek už naopak může počítat s Tomášem Zahradníčkem, který naposledy doma proti Karviné chyběl vzhledem k trestu za čtyři žluté karty.

Pravděpodobné sestavy
Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek – Zavadil, Schaffartzik – Jurečka, Janetzký, Zapalač – Smola. Trenér Ivan Kopecký.
SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Dvořák, Kalvach, Plšek, Falta – Yunis. Trenér Václav Jílek.

Utkání SFC Opava  - SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 13. dubna od 15.30 (rozhodčí Jana Adámková – Jan Paták, Marek Podaný).

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

DÍLNA store

Katalog firem » E-shopy

Stylové kožené oblečení a doplňky v prvotřídní České kvalitě (tašky, peněženky, kožené bundy a kabáty) - produkty pod brandem Dílna .