Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hraje s Jihlavou, pak vyrazí do tepla

Sport

22.1.2019

Autor: Petr Pelíšek

Poslední příprava před odletem na Turecké herní soustředění čeká tým SK Sigma Olomouc již zítra. Hanáci budou hrát doma na umělce Androva sportovního areálu proti druholigové Jihlavě, zápas má výkop ve 13.00. V pátek potom Sigmáci vyrazí za teplem na soustředění.

Závěrečné utkání přípravy před herním soustředěním nebude proti trenéra Václava Jílka úplně nominačním, kádr, kterým startoval přípravu, už o něco zúžil. „Většinu mladých hráčů už jsme posunuli zpět do juniorky, byli s námi čtrnáct dní. Ještě jsme si nechali, spíš, abychom to měli pokryté postově, Jirku Slámu a Radka Látala, protože u krajních hráčů jsme měli nějaké zdravotní problémy, mimo standardní rytmus byli Martin Sladký a Juraj Chvátal. Chceme tam mít ještě alternace. Nominace se definitivně uzavře po utkání s Jihlavou, předpoklad je, že do Turecka by mělo odletět dvaadvacet hráčů a tři brankáři,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Jihlava je jediným druholigovým soupeřem, na kterého Sigma v přípravě narazí, což ovšem nijak nesnižuje její kvalitu. Navíc středečního protivníka Sigmy vede exolomoucké trenérské duo Radim Kučera – Josef Mucha. „Když jsem včera viděl Slovan Bratislava proti Brnu (pozn. s výsledkem 0:3), tak je to potvrzení, že tým z nižší soutěže nelze podcenit. Je to jenom o koncentraci, o tom, aby se k utkání přistoupilo s plnou odpovědností, plnou váhou, na což hodně apelujeme. Protože je potřeba, abychom využili každý čas, každé utkání k tomu, abychom byli co nejlepší připravení na první těžký jarní zápas proti Jablonci,“ uvedl Jílek.

Trenér SK Sigma Václav Jílek (vlevo) spolu s asistentem Jiřím Saňákem.

Foto: Petr Pelíšek

Sigma opět bude zkoušet to, co je nutné, podobně jako v sobotu proti Ružomberoku, kdy trenér Jílek chtěl vidět několik způsobů hry nebo rozestavení. „Zápas ještě budeme chtít využít k tomu, abychom síly rozložili, abychom před odletem do Turecka neriskovali případně nějaké zranění jen z toho, že hrát bude v únavě. Co se týče taktického hlediska, tak určitě zase budeme chtít aplikovat jak vysokopresinkovou hru, tak případně i hru ze středního bloku s rychlým přechodem po zisku míče. To jsou dvě věci, na kterých bychom chtěli pracovat,“ řekl Jílek.

Stejně jako v předchozích zápasech bude i tentokrát chybět několik hráčů. „Venca Pilař má individuální režim, protože mu úplně nesvědčí umělá tráva, takto jsme domluvení. Juraj Chvátal a Pavel Dvořák dokončují rekondiční blok po zranění a na Turecko by měli být připravení,“ podotkl Jílek. Mimo hru je rekonvalescent Martin Hála.

Naopak připraven a v plném tréninku bez omezení už je Martin Sladký. „Sláďa už by byl schopen odehrát dílčí část utkání, ale nebudeme nic riskovat, bylo by to zbytečné,“ dodal Jílek.

Do Turecka Sigma vyrazí v pátek 25. ledna a bude tam hrát tři zápasy. 27. ledna proti Zaglebie Lubin, 28. s Hobro IK (Dánsko) a nakonec 1. února proti japonskému Shonan Bellmare.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Vysočina Jihlava se hraje ve středu 23. ledna od 13.00 na umělce Androva sportovního areálu, vstup je zdarma.

Petr Pelíšeksport@olomouc.cz

Reklama

BlackBerry

Katalog firem » Obchod » Mobilní telefony, telekomunikace

Autorizovaná prodejna se zázemím velkoobchodního skladu s nejširším sortimentem příslušenství, náhradních dílů a telefonů ihned k odběru.