Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hraje první přípravu doma

Sport

18.1.2019

Autor: Petr Pelíšek

Fanoušci SK Sigma Olomouc můžou letos poprvé vice svůj oblíbený tým v akci. Hanáci hrají první přípravný zápas doma, v sobotu nastoupí od 13 hodin proti Ružomberoku. A budete podle počasí buď na tréninkovém hřišti číslo 2 Androva sportovního areálu, nebo na umělce tamtéž. Pro diváky případná změna hřiště neznamená nic zásadního, tribunku mají obě hrací plochy společnou. V dresu SK Sigma se poprvé objeví stoper Vít Beneš, který do klubu přestoupil ve středu.

Nejistý povrch hrací plochy pro utkání přípravu nijak neovlivnil. „Měli jsme možnost dva dny trénovat na přírodním trávníku. Má se zase ochladit, uvidíme, kde to bude hratelné. Samozřejmě bychom hráli raději na přírodní trávě,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek.

Ve středu v Sigmě podepsal kontrakt na dva roky s opcí stoper Vít Beneš, v sobotu proti Ružomberoku ho olomoučtí fanoušci můžou poprvé vidět v modrobílém dresu. „Je to nasnadě. Ve středu k nám přišel, chceme ho vidět, pokud se něco neočekáváného nestane, tak by měl nastoupit, „ uvedl Jílek.

Stoper Vít Beneš nastoupí poprvé za SK Sigma Olomouc.

Foto: SK Sigma Olomouc

Proti bratislavskému Slovanu sice zvládla Sigma zápas nakonec vítězně, ale trenér Jílek nebyl příliš spokojený s defenzivou svého mančaftu. „Času od středy tolik nebylo, ve čtvrtek byl regenerační trénink, v pátek nácvikový. Ale do každého jsme se snažili dostat základní obranné věci, k tomu jsme měli ještě rozbor videa. Takže si myslím, že těch věcí tam bylo dost na to, abychom si to uvědomili. Ale pak je vždy důležitá odpověď v zápase, to nás zajímá, jak na to budou reagovat hráči,“ poznamenal Jílek.

A v jaké sestavě bude Sigma proti Ružomberoku hrát? „Máme tam trošku komplikace, hráčů, kteří jsou mim, je nyní poměrně dost. Původně jsme zvažovali, že některé kluky už nebudeme k utkání brát, ty, kteří hráli předchozí duely celé. Ale budeme to muset nějak rozložit, abychom minutáž dostali mezi více. Hráčů. Takže dvě jedenáctky asi neprotočíme, ale většina hráčů bude hrát část utkání,“ dodal Jílek.

Zápas SK Sigma Olomouc versus MFK Ružomberok se hraje v sobotu 19. ledna od 13.00. Vstup je zdarma.

Petr Pelíšeksport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip