Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 5.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Překvapí Sigma na Slavii v duelu o druhé místo?

Sport

9.3.2018

Autor: rhe

Los HET ligy poslal Sigmu ve čtvrtém jarním kole do Edenu k přímému souboji o druhé místo se Slavií Praha. Sigma je třetí a ztrácí na Slavii dva body. Domácí tým bude chtít výhrou zkrátit náskok Plzně na čele. Zvládne Sigma duel na hřišti favorita?

Portugalec Danny zatím neplní předpoklady a není hvězdou ligy. Tou je spíše stoper Hanáků Václav Jemelka. Uspěje Sigma na Slavii? Portugalec Danny zatím neplní předpoklady a není hvězdou ligy. Tou je spíše stoper Hanáků Václav Jemelka. Uspěje Sigma na Slavii? Foto: Archív

Sigma získala z úvodních tří kol čtyři body. Trenér Jílek si dával za cíl bodů pět, takže o bod to nevyšlo, ale start to určitě není nepovedený, aspoň pokud jde o body. Hanáci chtěli na jaře hlavně napodobovat výkony z podzimu, což se jím zatím povedlo jen v duelu proti Plzni. Proti Slavii by Sigma mohla být v psychické výhodě. Opět jako na podzim může jen překvapit, výhra se čeká od Slavie. Ta na rozdíl od Sigmy musí do pohárů. Hraje se o druhé místo, navíc v Edenu, takže pro olomoucký tým jasná motivace.
"Určitě tam je nějaká prestiž, zájem o to utkání bude asi větší vzhledem k tomu, že jde o duel druhého se třetím v tabulce. Z toho pohledu je asi atraktivita toho zápasu na vyšší úrovni. Ale pořád se za ten zápas rozdávají tři body, žádné navíc. Takže tady z toho pohledu je to jedno z dalších utkání. Nechtěl bych tomu dávat nějakou zbytečnou důležitost. Je to pro nás prostě zápas s těžkým soupeřem, v dobrém prostředí. Takže doufám, že se budeme prezentovat jinak, než v tom posledním domácím utkání,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek pro www.sigmafotbal.cz
Kudy vede podle kouč Jílka cesta k bodovému úspěchu na Slavii? "Musíme být daleko aktivnější a přesnější, než jsme byli v těch posledních zápasech. Musíme být dostatečně odvážní, abychom se nebáli hrát, abychom byli schopni dostat soupeře pod tlak. Myslím tím hlavně jeho rozehrávku, nečekat na to, jestli nám daruje nějakou chybu, ale musíme být schopni si ji vynutit,“ podotkl trenér Sigmy.

Chytat asi bude Reichl

Slavia přes zimní pauzu sáhla ke změně na trenérském postu. "Řekl bych, že se Slavia změnila poměrně radikálně. Taková ta útočná odvaha je daleko větší, také podpora útočné fáze, daleko větší agresivita. Tady z toho pohledu nás nečeká nic jednoduchého. Na druhou stranu zase skýtá nějaká okénka v defenzivě, tam to přece jen není tak pevné, hodně riskují. A bude na nás, abychom toho využili,“ dodal Jílek.
Minulou sobotu pro zranění nedochytal duel se Slováckem brankář Miloš Buchta. Nakonec se to obešlo bez následků na zdraví. Bude tedy připraven v neděli znovu hájit bránu Sigmy? "Řešíme to do poslední chvíle i v kontaktu s celým lékařským týmem. Zatím je doporučení, že by tam měl být klidový režim, ale ještě uvidíme,“ řekl Jílek ke stavu olomoucké jedničky.

Takto překonal Václav Jemelka dnes již bývalého brankáře Slavie Laštůvku. Takto překonal Václav Jemelka dnes již bývalého brankáře Slavie Laštůvku. Foto: Archív

Slavia mění pod novým trenérem Trpišovským herní tvář, a jak ukázal start v Jihlavě, ještě si to vše nesedlo. Sigma tak určitě má šanci v Edenu bodovat. Slavia Sigmu respektuje a čeká těžký zápas. Na Plzeň ztrácí Slavia devět bodů, na Sigmu má náskok dvou bodů.
"Myslím, že to bude podobné utkání jako v poháru s Libercem. I ten poslední zápas na podzim, kdy jsme nad Olomoucí doma vyhráli 1:0, ještě když jsem byl v Liberci, bylo vidět, že ty týmy jsou hodně podobné,“ říká trenér Slavie Jindřich Trpišovský pro web Slavie.
"Sigma je dva tři roky sehraná, hraje hodně podobným stylem, má trenéra, který je tam dlouho. Budeme se snažit o nátlakový fotbal, to platí na každého,“ popisuje soupeře kouč Slavie.
 „Po Olomouci je derby, tyhle zápasy hodně napoví. Když budeme hrát jako teď, máme možnost skončit co nejvýš,“ věří kouč Slavie.
 "Hraje druhý tým se třetím, to je ideální pozvánka pro všechny. Věřím, že nás dorazí podpořit hodně fanoušků a Eden bude plný. Má být krásné počasí, navíc se hraje v příjemný čas od 15 hodin,“ říká záložník Tomáš Souček.
 "Všichni víme, jak nepříjemným protivníkem Olomouc je. V letošní sezoně podává skvělé výkony. Já ale věřím, že se prosadíme naší hrou a předvedeme dobrý výkon, díky kterému získáme tři body,“ dodal odchovanec Slavie.

SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc

Tým SK Sigma Olomouc hraje v neděli v pražském Edenu proti Slavii. K utkání 20. kola HET ligy byla delegována trojice rozhodčích ve složení Pavel Orel – Jan Paták, Tomáš Mokrusch. Střetnutí bude začínat v 15.00.

Pravděpodobné sestavy:
Slavia:
Kolář - Bořil, Kúdela, Pokorný, Sobol - Souček, Hromada - Stoch, Danny, Zmrhal - Škoda. Trenér: Trpišovský.
Sigma:
Reichl – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek – Zahradníček, Houska, Kalvach, Plšek, Falta – Řezníček. Trenér: Václav Jílek.

Poslední vzájemný zápas:
SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 40. Jemelka - 9. Škoda. Rozhodčí: Hrubeš – Nádvorník, Hájek (Nenadál). ŽK: Falta, Manzia, Zahradníček - Hušbauer, Jugas, Ngadeu, Bořil, Necid. Diváci: 9171.
SK  Sigma: Buchta – Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek – Kalvach – Zahradníček, Houska, Plšek (77. Texl), Falta (90. Hála) – Chorý (56. Manzia). Trenér: Ladislav Onofrej.
Slavia: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil – Souček – Van Buren (81. Sobol), Altintop (69. Necid), Hušbauer, Stoch (59. Zmrhal) – Škoda. Trenér: Jaroslav Šilhavý.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip