Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma hostí v derby ostravský Baník

Sport

16.9.2021

Autor: Petr Pelíšek

V 8. kole FORTUNA:LIGY bude Andrův stadion po dlouhé době zaplněný. V minulé sezoně se muselo hrát bez možnosti plných ochozů, na začátku právě probíhající neměli fotbalisté SK Sigma Olomouc zrovna atraktivní soupeře. To je nyní jinak, na Hanou dorazí Baník Ostrava. A s ním, jako obvykle, početná výprava fanoušků. Hraje již v pátek od 19 hodin.

„Baník vnímám jako rivala. Je tomu tak už od mládežnických kategorií, u kterých jsem strávil spoustu let. Vybavuji si velmi dobrá a náročná utkání s vynikající atmosférou. Věřím, že skvělá atmosféra bude i v pátek. Bude to speciální zápas jak z pohledu divácké kulisy, tak i aktuálního umístění obou týmů. Hrajeme doma. Chceme hrát aktivně, chceme navázat na povedená utkání, chceme si udržet produktivitu, zároveň víme, že se musíme oproti utkání v Mladé Boleslavi zlepšit v defenzivě,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

V pátek večer půjde na Andrově stadionu o souboj šestého se čtvrtým v tabulce. „Očekávám kvalitní a atraktivní utkání. Baník je tabulce vysoko oprávněně,“ podotkl Jílek.

Na stadionu bude po divácích vyžadováno potvrzení o testování, očkování nebo prodělání Covidu.

Sigma nebude opět pro utkání v kompletním složení. Chybět budou dlouhodobě zranění Jakub Yunis a Lukáš Greššák, na marodce v předchozích kolech byli také Roman Hubník a Michal Vepřek, v neděli se v Mladé Boleslavi navíc zranil útočník David Vaněček.

Utkání SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava se hraje v pátek 17. září od 19.00.

Jako hlavní rozhodčí byl delegován Tomáš Klíma, na pomezí mu budou asistovat Kamil Hájek a Jan Vodrážka

Jak nastoupí:
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček, Breite, Daněk, Hála  – Růsek, Zifčák. Trenér Václav Jílek.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman - De Azevedo, Kaloč, Kuzmanovič, Tetour, Potočný - Klíma. Trenér Tomáš Galásek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

PEGAS DÍLY

Katalog firem » Auto - moto » Autodíly

Prodejna a e-shop autodílů, doplňků a příslušenství pro osobní a nákladní automobily s tradicí od roku 1992. Více jak 1 100 000 produktů v nabídce. Rozvoz po Olomouckém kraji od 69,- . Rozv...