Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma dostala v Liberci čtyřku a v poháru končí

Sport

26.11.2022

Autor: Petr Pelíšek

V národním poháru už nebudou dál pokračovat fotbalisté SK Sigma Olomouc. Dnes utrpěli v utkání 4. kola MOL Cupu v Liberci debakl.

Sigma v první lize čtyřikrát za sebou neprohrála, ale v pohárovém duelu se jí na to vůbec nepovedlo navázat. Nezachytila vůbec úvod zápasu. A po dvou slepených gólech už ve 13. minutě prohrávala. Hosté pak před přestávkou přidali, probrali se z letargie. A ve 38. minutě snížili. Po centru Navrátila z pravé strany se prosadil hlavou na zadní tyči Beneš. Po změně stran měli Hanáci optickou převahu. V poli se jim dařilo, jenže jinak to bylo plané, žádná šance z toho nebyla. Zápas se pak zlomil po hodině hry. Rozhodčí Nehasil, těžko říct proč a za co, odpískal penaltu poté, co se k zemi svalil domácí Červ. Pokutový proměnil Van Buren, který za dalších pár minut po brejku zkompletoval hattrick. A tím bylo po postupujícím rozhodnuto. Času sice ještě bylo dost, ale Sigma už nenašla žádnou protizbraň.

"Nevydařil se nám vstup do zápasu, pětadvacet minut jsme byli horším týmem. Liberec byl agresivnější a rychlejší. Musíme si přes zimu rozebrat, proč to tak je, protože se nám to nestalo ve venkovních zápasech poprvé. Pak jsme se vrátili do zápasu brankou Beneše a myslím si, že až do penalty to byl otevřený zápas. Penalta a povedený brejk pak rozhodly," řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma.

FC Slovan Liberec – SK Sigma Olomouc 4:1 (2:1)

Branky: 13., 64. (pen.) a 68. Van Buren, 11. Višinský – 38. Beneš. Rozhodčí: Nehasil – Slavíček, Ratajová. ŽK: Talovjerov, Červ, Frýdek - Vraštil, Navrátil. Diváci: 958.

FC Slovan Liberec: Stejskal – Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý, Mikula (69. Prebsl) – Mészáros (80. Frýdek), Valenta, Červ, Preisler (69. Fukala) – Višinský (85. Pourzitidis) – Van Buren (85. Rondič). Trenér Luboš Kozel.
SK Sigma: Trefil – Pokorný (46. Šíp), Vraštil (74. Poulolo), Beneš, Zmrzlý – Zifčák, Spáčil (26. Matoušek), Breite, Navrátil – Růsek (74. Hadaš), Chytil. Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

KOLÁRNA

Katalog firem » Obchod » Sportovní obchody » Cykloprodejny, elektrokola, prodej koloběžek

NABÍZÍME KVALITNÍ ZBOŽÍ RENOMOVANÝCH VÝROBCŮ WINORA-HAIBIKE-STEIGER-SINUS-GT, BMC, CANNONDALE A DALŠÍCH, KTERÉ VÁM ZAJISTÍ PERFEKTNÍ FUNKČNOST A POŽITEK Z VAŠEHO OBLÍBENÉHO SPORTU. NABÍ...