Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma doma s Teplicemi jen remizovala

Sport

17.4.2021

Autor: Petr Pelíšek

Ve 27. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc doma na Andrově stadionu proti FK Teplice. Souboj v tabulce devátého celku se třináctým nedopadl podle papírových předpokladů. Sigma po prvním poločase vedla, ale krátce po přestávce hosté srovnali a více gólů už nepadlo.

Trenér Radoslav Látal postrádal sedm hráčů, hrát nemohli Hála, Zahradníček, Greššák, Daněk, Yunis, Nešpor a Vepřek. A jeho svěřenci už ve 4. minutě otevřeli skóre. Zmrzlý po rozehraném rohu odcentroval a Zifčák usměrnil míč správným směrem. V 11. minutě byl v akci zase Zifčák, tentokrát zakončoval po nákopu od stoperů hlavou, ale brankář vyrazil na roh. Hosté v prvním poločase nepřevedli prakticky nic. Naopak Sigma mohla ještě do přestávky náskok zvýšit. Ve 32.minutě trefil Chytil levou tyčku. A těsně před přestávkou pak po centru Látala hlavičkoval Chytil sám před brankářem kousek vedle.

Hubený náskok vydržel Sigmě jen do 50.minuty. Pět minut po přestávce totiž střelu Vukadinoviče tečoval Beneš do protipohybu brankáře Mandouse a z ničeho nic bylo srovnáno. Za dvě minuty mohl vrátit vedení na olomouckou stranu González, jeho rána prosvištěla vedle levé šibenice. Pak se většinou jen bojovalo mezi šestnáctkami, bylo to bez gólových šancí. Až šest minut před koncem trefil z dobré pozice střídající Slaměna spoluhráče Zmrzlého.

„Měli jsme dobrý vstup do utkání, brzy vstřelili branku a měli i další šance. Chtěli jsme soupeře dostat pod tlak presinkem, to se nám na začátku dařilo. Do druhé půle jsme si řekli, že nechceme zalézt, ale hráli jsme na čtyři obránce, protože nám trochu hořela levá strana. Soupeř nás potrestal z jediné naší chyby. Pak už jsme nebyli schopní zápas obrátit, protože nám docházely síly a chyběla nám převaha. Byl to pro nás smolný zápas, jsme zklamaní,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 1:1 (1:0)

Branky: 4. Zifčák – 50. Vukadinovič. Rozhodčí: Ginzel – Vodrážka, Poživil. ŽK: Sladký, Zmrzlý, Houska – Droehnle, Gabriel, Kodad, Fortelný. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Sladký (72. Slaměna), Hubník, Beneš – Látal, Breite, Houska, González, Zmrzlý – Chytil (72. Mihalík), Zifčák (78. Radić). Trenér Radoslav Látal.

FK Teplice: Čtvrtečka – Hyčka, Knapík, Gabriel, Droehnle (38. Černý) – Kodad (85. Trubač), Kučera, Žitný (85. Ljevaković), Jukl, Moulis (75. Radosta) – Vukadinović (75. Fortelný). Trenér Radim Kučera.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip