Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma doma pouze remizovala s poslední Příbramí

Sport

5.12.2020

Autor: Petr Pelíšek

Osm. Tolik zápasů už trvá série neporazitelnosti fotbalistů SK Sigma Olomouc. Naposledy si v 10.dějství FORTUNA:LIGY sice neporadili s Příbramí, po první půlce vedli brankou Housky, tři minuty před koncem ale hosté srovnali.

Sigma se od úvodních minut snažila plnit roli favorita, ale v zásadě si mimo optickou převahu mnoho nevytvořila. Hosté byli v prvním poločase bezzubí. Takže se hrál fotbal bez vyložených šancí a nebezpečných střel směrem na bránu. To trvalo poměrně dlouho. Změnilo se to až ve 26. minutě, kdy byl na dobré střelecké parketě Falta, jenže míč poslal nad. Za další tři minuty zakončoval Houska, ale také to bylo nepřesné. Stejně dopadla i rána Poulola ze střední vzdálenosti. Ve 38. minutě už se ovšem stav měnil. Rozhodčí Petřík odpískal po soubojích Martinů Hály a Nešpora se zadáky pokutový kop. A Houska s jistotou proměnil. Ještě do pauzy mohl navýšit náskok Chytil, ale nebyl přesný.

Ve druhé půlce to vypadalo dlouho podobně, jako v první. Ale s přibývajícím časem začali hosté zlobit. A v 64. minutě mohli vyrovnat, Voltr naštěstí pro Sigmu z tutové pozice minul. Pak zase přišla docela dlouhá pasáž bez nějakých zásadních střeleckých pokusů. Záživnější potom byla poslední desetiminutovka. Nejprve trefil v 81. minutě Voltr pravou tyčku. O tři minuty později šel sám na brankáře Zifčák, ale druhý gól pro Sigmu z toho nebyl. Pak přišel olomoucký zmar, když pár minut před koncem srovnal na jedna k jedné střídající Antwi.

„Opět jsme ztratili dva body. Náš výkon nebyl dobrý, chybělo nám zakončení, centry do vápna. Ale vedli jsme 1:0. Druhý poločas jsme hráli velice špatně. Zápas jsme měli šanci otočit ke konci, kdy se do příležitosti dostal Zifčák. Ale Příbram přidala na tempu a dokonce nás přestřílela. To je momentálně náš největší problém, dostat se do vyložené šance a překonat soupeře. Ve dvou zápasech jsme v posledních minutách ztratili čtyři a budeme muset něco změnit,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – 1.FK Příbram 1:1 (1:0)

Branky: 37. (pen.) Houska – 87. Antwi. Rozhodčí: Petřík – Caletka, Dohnálek. ŽK: Poulolo, Nešpor, Houska - Nový, Vávra, Folprecht. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Hála, Hubník, Poulolo, Greššák – González (77. Zifčák), Látal, Houska (86. Beneš), Falta – Chytil (67. Breite), Nešpor (86. Zahradníček). Trenér Radoslav Látal.

Příbram: Kočí – Cmiljanović, Kleščík (74. Vais), Nový, Soldát – Pilík (84. Kvída) , Vávra (74. Svoboda), Folprecht, Rezek, Zorvan (74. Antwi) – Voltr (73. Tregler). Trenér Petr Čuhel.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

PORTO - RESTAURANT PIZZERIA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pizzerie

Zavítejte do restaurace a pizzerie v prostorách hlavního nádraží v Olomouci. Nabízíme Vám 32 druhů vynikající domácí pizzy. V krásném, dobovém, klimatizovaném interiéru Vás bude obslu...