Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma doma padla s posledním v tabulce

Sport

30.5.2020

Autor: roc

Špatně dopadl pro fotbalisty SK Sigma Olomouc první domácí soutěžní zápas pro korona pauze. Na Andrově stadionu prohráli s Příbramí, která je na posledním místě tabulky. Sigma vedla, ale pak se hostům podařilo otočit skóre.

Radoslav Látal do utkání proti poslední Příbrami vyslal totožnou sestavu, která hrála v úterý proti Slovácku. Sigma se do utkání dostávala pozvolna. Hanáci sice měli optickou převahu a častěji drželi míč na kopačkách, do vyložených šancí se však dostávali ztěžka. Melichara v bráně Příbrami ohrožoval nejčastěji Lukáš Juliš. Ve 12. minutě vystihl gólmanovu rozehrávku, míče se ale odrazil do zázemí. O pár minut později již Juliš zakončoval. Jeho střela po skvělé práci Breiteho mířila těsně vedle levého horního rohu. Poté přišly zajímavé momenty Mojmíra Chytila. Mladý hráč Sigmy se poprvé do velké šance dostal ve 26. minutě, kdy jeho rána po centru Šimona Falty těsně minula bránu. Ve 34. minutě Hanáci svého soupeře doslova přišpendlili před bránu. Chytil s Julišem míč udrželi před šestnáctkou, k ráně se nejprve dostal Martin Hála, jehož pokus však hostující obrana zablokovala. Akce však ještě pokračovala a do míče se opřel Mojmír Chytil, bohužel však i tento pokus nemířil mezi tři tyče. Kolem pravé tyče skončila i hlavička Chytila ze 36. minuty. Nevyužité příležitosti Chytila s Julišem Hanáky dlouho mrzet nemusely. Zvlášť když ve 38. minutě skončila střela Lukáše Juliše za zády bezmocného Melichara. Útočník Sigmy vstřelil již 5. gól od svého příchodu na hostování ze Sparty Praha. Hráči bohužel vedení do konce poločasu neudrželi. Příbrami se podařilo vymanit se z tlaku, střelu Zorvana ještě Vít Beneš zablokoval, míč se ale odrazil ke zcela volnému Antwimu, který již Mandouse propálil. Do kabin se tak šlo za nerozhodnutého stavu.

V úvodu druhé půle přišel pro Hanáky šok. Hosté se totiž po chybě v obraně ujali vedení, Aleše Mandouse obešel a následně i překonal Polidar. Příbramští hráči se za tohoto stavu zatáhli a přes zahuštěnou obranu se Sigmáci dostávali jen ztěžka. Kombinačně se do vápna Hanáci takřka nedostali, a tak to museli zkoušet z dálky. Střela Davida Housky ze 66. minuty skončila mimo bránu. Blízko vyrovnání byla Sigma v 74. minutě. Na centr ze standardky střídajícího Tomáše Zahradníčka si vyskočil volný Jakub Yunis, bohužel pro Sigmu však bránu těsně netrefil. Ze vzduchu ohrozil hostujícího gólmana i další střídající hráč, Pablo González sice již byl přesnější, ale málo razantní, s jeho pokusem si Melichar hravě poradil. A protože vyrovnáním neskončila ani nepřesná Gonzálezova přízemní střela, či rána Šimona Falty z přímého kopu, skončil sobotní zápas porážkou Sigmy Olomouc v poměru 1:2.

Další zápas čeká Sigmu Olomouc již ve středu, kdy se od 18:00 utkají v Českých Budějovicích s domácím Dynamem. Na Andrově stadionu pak v neděli od 17:00 s Baníkem Ostrava.

„Jsme obrovsky zklamaní, nezvládli jsme ho. V prvním poločase vedeme jedna nula, chtěli jsme udržet vedení do konce poločasu, abychom se uklidnili, protože naše hra byla nervózní. Ale udělali jsme chybu a nabídli jsme Příbrami šanci. Ve druhém poločase nastoupíme nekoncentrovaně, dostaneme gól. Pak už to byla křeč a už jsme se bohužel nemohli v té zhuštěné obraně prosadit," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – 1. FK Příbram 1:2 (1:1)

Branky: 37. Juliš – 42. Antwi, 50. Polidar.

Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka. ŽK: Houska, Daněk, Látal (trenér), Košař (vedoucí mužstva), Vepřek. Diváci: 150.

SK Sigma: Mandous – Sladký (58. Zahradníček), Beneš, Jemelka, Vepřek – Hála (46. González), Houska, Breite (69. Daněk), Chytil (69. Yunis), Falta – Juliš. Trenér Radoslav Látal.
Příbram: Melichar – Kvída (78. Škoda), Dramé, Kingue, Nový – Tregler, Rezek, Soldát – Antwi (58. Pazdera), Zorvan (83. Pinc), Polidar (83. Šašinka). Trenér Pavel Horváth.

roc

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941