Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma dala Zbrojovce čtyřku

Sport

20.9.2020

Autor: Petr Pelíšek

Ve 4.kole FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc zvítězili v Brně nad Zbrojovkou. Nováčkovi nejvyšší soutěže nasázeli čtyři branky, z toho tři ve druhém poločase.

Ve 4. minutě poslal z pravé strany centr před bránu Houska, míč propadl k domácímu Hladíkovi,  který trefil pravou tyčku vlastní brány. Vzápětí zahrozila i Zbrojovka. Obraně utekl Růsek, obešel Mandouse a ještě přihrával před bránu na nabíhající spoluhráče, naštěstí pro hosty nepřesně. V 9. minutě se již skóre měnilo. Pachlopník přihrál před bránu a Přichystal poslal Brno poprvé v utkání do vedení. Ve 25. minutě domácí zase zahrozili, po rohu těsně minul Přichystal. Vzápětí Nešpor přihrál volnému Greššákovi, který srovnal na 1:1. Do druhé půle nastoupila lépe Zbrojovka. Už ve 49. minutě Růska vychytal brankář Mandous. Za další dvě minuty byl opět v akci Růsek a Zbrojovka šla opět do vedení. Zápas se lámal po hodině hry. V 61. minutě překonal vlastního brankáře dokonale umístěnou hlavičkou Černín a bylo srovnáno. Za další sedm minut napřáhl z velké dálky Falta a trefil nechytatelně do pravé šibenice. V 76. minutě jistil výhru pro Sigmu Zifčák, který se lehce tělem zbavil dvoumetrového Černína a sám před brankářem zkušeně proměnil.

„Jsme strašně rádi, že si z Brna odvážíme tři body. Trošku mě mrzí, že hřiště nebylo pokropené. Hra mohla být rychlejší, dynamičtější. Domácí mají skvělé kombinační mužstvo a tohle jim i nám trochu uškodilo. Dnešní utkání bylo spíše jako taková válka. Dvakrát jsme prohrávali, dvakrát jsme se snažili skóre vyrovnat. Bylo to dnes o bojovnosti. Udělali jsme ale i hodně chyb, tolik chyb jsme neudělali ani za ty zápasy celkem. Dnes nám to drhlo, míč jsme sice dostali za obranu, ale tam jsme se s tím těžce vyrovnávali. Jsem rád za tři body, které jsme dnes uválčili, ale určitě to dnes od nás nebyl fotbal, který si představujeme,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web.

FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc 2:4 (1:1)

Branka: 9. Přichystal, 51. Růsek – 27. Greššák, 61. vlastní Černín, 68. Falta, 76. Zifčák. Rozhodčí: Petřík – Moláček, Kotík. ŽK: Vaněk – Breite, Poulolo.

Brno: Floder – Hladík (77. Lhotecký), Černín, Hlavica, Šumbera – Sedlák, Vaněk (83. Šmid), Koudelka (66. Ševčík), Pachlopník (77. Jambor) – Přichystal, Růsek. Trenér Miloslav Machálek.
SK Sigma: Mandous – Hála (73. Chytil), Hubník, Jemelka, Zmrzlý (54. Falta) – Zahradníček (46. Zifčák), Houska, Greššák, Breite, González (73. Látal) – Nešpor (85. Poulolo). Trenér Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941