Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma chce střední skupinu

Sport

10.7.2019

Autor: Petr Pelíšek

Jinou než minulou sezonou by rádi odehráli fotbalisté SK Sigma Olomouc. Po podzimu museli bojovat o záchranu, teď by byli rádi, aby to bylo jinak. Do nového soutěžního ročníku půjdou Hanáci s novým trenérem Radoslavem Látalem. A také s lehce změněným kádrem, ze Sigmy odešel záložník Lukáš Kalvach, nahradit by ho měl Lukáš Greššák, dalším novicem v kádru je Milan Kerbr, univerzál na levou stranu.

Sigma své plány představila na veřejné tiskové konferenci na Horním náměstí, kousek od sloupu Nejsvětější trojice. Klub prezentoval nové dresy, na pódiu převzal pro vítěze Juniorské ligy juniorský tým.

A jaké jsou tedy sportovní plány Sigmy? „Vycházíme z uplynulého ročníku, kdy jsme hráli ve skupině o Evropskou ligu. Byla tam šance na poháry a zároveň jsme neměli obavy o sestup. Takové cíle máme i nyní," řekl sportovní manažer klubu Ladislav Minář. "Chceme ještě získat dva hráče, středního záložníka a hrotového útočníka," podotkl.

Látal nahradil Václava Jílka, který po čtyřech letech na Hané odešel do Sparty. "Po kondiční stránce jsme na ligu dobře připraveni, chceme hrát silový a rychlý fotbal, který by se líbil divákům," řekl Radoslava Látal.

Klub letos na podzim oslaví 100 let od založení, součástí oslav bude Zápas století. Podstatu tét akceDavid Rozehnal, jeden z odchovanců Sigmy, kteří proslavili klub v zahraničí a reprezentacích. "V neděli 8. září se střetnou tým legend Sigmy proti výběru reprezentantů éry Karla Brücknera," řekl Rozehnal s tím, že to vlastně bude první dárek Brücknerovi k podzimním osmdesátinám.

„Hráli jsme v krásném prostředí na výborných travnatých plochách, tréninkové centrum bylo fantastické. Navíc jsme se postavili dvěma velmi kvalitním soupeřům. Hráče už jsem poznal, vím, co od každého čekat. Věřím, že jsme na ligu dobře přichystaní, hlavně po kondiční stránce. Víme, že nás čeká těžký začátek, ale jsme nachystaní a budeme bojovat,“ řekl o přípravě a před startem ligy trenér Radoslav Látal.

První ligový duel hraje Sigma v sobotu v Plzni od 19.30.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip