Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.3 °C

Sigma chce konečně zabrat, jde proti poslednímu

Sport

23.2.2024

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc mají ve 22. kole FORTUNA:LIGY za soupeře Dynamo České Budějovice. Na jihu Čech budou hrát Hanáci v neděli od 15 hodin. A s posledním týmem prvoligové tabulky by rádi zabodovali, potřebují totiž ukončit dosavadní jarní třízápasovou sérii nepodařených zápas.

Tři zápasy, jedna remíza, dvě prohry, nula vstřelených branek. Taková je jarní olomoucká bilance. „Samozřejmě jsme zklamaní, že se nám výsledkově ani herně vstup do jara nepovedl. Na druhou stranu se snažíme dál soustředit na naši práci, na naši hru a na její zlepšení. Před deseti dny jsme vyhlásili nějaké cíle a určitě jsme fotbal hrát nezapomněli. Ve fotbale se prostě ale stane, že se vám zápasy nepovedou. Musíme se z toho zkrátka sami vyhrabat,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma.

Sigma se v dosud odehraných letošních třech mistrovských zápasech herně zrovna dvakrát kvalitně nepřevedla. „Musíme se držet našeho plánu a vrátit se k principům, které nás zdobily a přivedly k úspěšným výsledkům a postavení v tabulce během podzimu. Nemá cenu se utápět. Čekají nás další zápasy, každý musíme začít sám u sebe, pracovat a bojovat,“ uvedl Saňák.

Hanáci věří, že jde jen o momentální mikro výpadek a zase se vrátí do potřebné pohody. „Liga je vyrovnaná a kdo by čekal některé výsledky. Kdo by čekal, že Slavia remizuje ve Zlíně a Slovácko tam prohraje, nebo že Budějovice porazí jasně Baník? V Budějovicích určitě nepodlehli tomu, že už je každý odepisoval. Pravda je na hřišti a tam je potřeba ukázat výkon v ten konkrétní moment. Nic jiného se nepočítá,“ řekl Saňák.

V Dynamu jsou dva exolomoučtí obránci. Již delší čas Martin Sladký, nyní Budějovice získaly z Mladé Boleslavi Florenta Poulola. „Do týmu přišli na poslední chvíli Madleňák a Poulolo, jsou tam jiní trenéři než na podzim, tak že to bude určitě trochu jiné mužstvo. Na druhou stranu při dnešních možnostech si myslím, že všichni v lize víme, co od sebe navzájem čekat. Budějovice se dlouhodobě snaží hrát kombinačně. Mají tam své osobnosti, ale sázejí na týmové pojetí,“ poznamenal Saňák.

Sigma nebude kompletní. „Víme, že nám bude chybět Víťa Beneš. Zdravotní problém měl Moses Amasi, tak uvidíme, jestli bude do neděle v pořádku. Stejně tak se teprve budeme rozhodovat u dalších hráčů, kteří chyběli v minulých zápasech,“ dodal Saňák.

Zápas SK Dynamo České Budějovice - SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 25. února v 15.00. Delegována k utkání byla trojice rozhodčí ve složení Filip Kotala - Ivo Nádvorník, Radim Dresler.

Pravděpodobné sestavy:
Č. Budějovice: Šípoš – Sladký, Nikl, Králik, Trummer – Suchan, Čermák, Hellebrand – Šigut, Ondrášek, Alli. Trenér Jiří Lerch.
SK Sigma Olomouc: Stoppen – Křišťál, Pokorný, Novák – Zorvan, Ventúra, Breite, Pospíšil, Vodháněl – Juliš, Singhateh. Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Los Capolitos

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Los Capolitos je síť mexických restaurací typu fast casual, založená na autentickém a chutném jídlu, mladém a energickém kolektivu, moderních techologiích a úsměvu zdarma. Držíme se toho...