Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma chce být odvážná a aktivní

Sport

22.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Po vítězství v pražském Ďolíčku čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc opět zápas doma na Andrově stadionu. Modrá lavina hraje v sobotu od 15 hodin proti Příbrami a ráda by potvrdila importované tři body.

Sigma opět nepůjde do utkání kompletní. Na Bohemians dostal čtvrtou žlutou kartu v sezoně stoper Václav Jemelka, takže v sobotu nemůže nastoupit. Trenér Václav Jílek tak opět bude muset řešit problém se složením základní sestavy, ovšem menší, než před týdnem, to nemohli pro karetní trest hrát záložník Lukáš Kalvach a útočník Martin Nešpor. „Poslední kola si na to zvykáme. Bylo to už v závěru podzimu proti Slovácku, pak v Ostravě, teď na Bohemians. V těch zápasech nám vždycky někdo chyběl a byli jsme schopni ty chybějící hráče nějakým způsobem nahradit. Nic jiného nám stejně nezbývá. Je to samozřejmě komplikace, ale jsou připravení další hráči. Věřím tomu, že se nám to podaří,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Hanáci v předchozím kole vybojovali na Bohemians tři body. A maximální nasazení potřebují v každém utkání. „Bavíme se o tom pořád dokola. V momentě, kdy spoléháme jen na fotbalovost, tak to nejde. A body nesbíráme. Když jsme schopni se soupeři vyrovnat a předčít ho v tom základní, to znamená v pracovitosti a ochotě, tak body většinou přicházejí. Je to úplně základní rovnice, která funguje na všech úrovních sportu,“ uvedl Jílek.

Příbram je nevyzpytatelným soupeřem, jednou je schopna zazářit a obrat silného, pak zase inkasovat hodně branek. „Hodně záleží na soupeři Příbrami. V momentě, kdy akceptuje její hru nahoru dolů a není dostatečně obezřetný do defenzivy, tak je Příbram schopná branky střílet. Na druhou stranu, pokud její soupeř vychází z dobré defenzivy, hraje nátlakově, aktivně, rychle, tak je schopen Příbram předčít. Bude to hodně o tom, abychom byli přesní, odvážní, ukázali větší kvalitu směrem dopředu. Potom můžeme být nebezpeční a vytěžit z toho ty kýžené tři body,“ podotkl Jílek.

Mimo hru je rekonvalescent Martin Hála, ale také záložník Václav Pilař, který se zranil v domácím utkání proti Jablonci.

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Beneš, Polom, Vepřek – Zahradníček, Houska, Kalvach, Plšek, Falta – Nešpor. Trenér Václav Jílek.
Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler - Jablonský, Soldát - Rezek, Květ, Mingazov, Matoušek - Fantiš. Trenér Josef Csaplár.

Utkání SK Sigma Olomouc – 1.FK Příbram se hraje v sobotu 23. února od 15.00 (rozhodčí Hrubeš – Kubr, Vaňkát).

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip