Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma bohužel prohrála i v Příbrami

Sport

15.9.2018

Autor: ČTK

Fotbalisté Sigmy bohužel prohráli i v 8. kole první ligy, kdy podlehli 0:1 na stadionu 1.FK Příbram. V 58. minutě je sestřelil Miroslav Slepička a nováček z Příbrami tak po třetí výhře v této sezoně poskočil v neúplné tabulce na šesté místo. Naopak Sigmě nepomohla ani reprezentační přestávka a nadále se trápí..

Sigma nastoupila v téměř totožné sestavě jako před reprezentační pauzou, jen se do ní po zranění vrátil Jemelka a vytvořil stoperskou dvojici s Kotoučem. Oběma týmům zápasy před pauzou nevyšly, a tak se chtěly vyvarovat vlastních chyb, ale zároveň využít těch soupeřových. Díky tomu převládaly celou dobu obrany nad útoky a dlouhou dobu se hrál spíše opatrný fotbal bez větších šancí. Na olomoucké straně prověřil ještě v prvním poločase domácího gólmana Falta, ovšem jeho pokus šel těsně nad břevno. Příbram si v prvním poločase žádnou vyloženě gólovou situaci nevypracovala.

Ve druhé polovině zápasu už ale měli více ze hry právě domácí. V 52. minutě poslal Tregler dlouhý pas za obranu na Hlúpika, ten ale pod tlakem vybíhajícího gólmana přehodil i branku. V 58. minutě už Příbram vedla, když Antwiho přihrávku zužitkoval ve svůj čtvrtý zásah v ligové sezoně Slepička. Ten si naběhl do pokutového území na zpětnou přihrávku Antwiho z nulového úhlu a přízemní střelou zamířil k přední levé tyči. Domácí útočník pak měl ještě jednu dobrou šanci. Ocitl se tváří v tvář gólmanu Buchtovi, ten ale jeho pokus zneškodnil. Sigma se v závěru snažila o tlak, nasadila druhého a třetího útočníka, ale Příbram se celkem bez komplikací ubránila. Jen v 89. minutě zapomněla na Zahradníčka, který z rohového kopu v zajímavé pozici hlavičkoval, ale bohužel jen na brankáře Švengera.

Trenér Václav Jílek po zápase uvedl: "Z celkového pohledu jsme odehráli dobrých třicet minut. Byli jsme jednoznačně lepší, měli jsme tam šance, ale neproměnili jsme. Pak soupeř srovnal hru a dostal se do jediné šance, ze které skóroval. Nám chyběla větší vůle, odhodlání, agresivita a touha utkání zlomit. Fotbalová kvalita tam je, ale musíme se o výsledek porvat více než dnes. Je třeba jeden výsledek, který to zlomí. Věřil jsem, že to bude dnes, ale soupeř využil svou jedinou šanci a zkušeně si to pohlídal k vítězství. Musíme to dokázat příště, kdy to bude asi nejdůležitější zápas pro další vývoj sezony. Strach o pozici nemám. Buď to otočíme, nebo to půjde s někým jiným. Strach do toho ale nepatří."

1. FK Příbram - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 58. Slepička
Rozhodčí: Matějček - Pelikán, Antoníček. ŽK: Slepička, Mingazov, Tregler - Zahradníček, Kalvach, Jemelka.
Diváci: 4825

Příbram: Švenger - Soldát, Nitrianský, Tregler, Skácel - Květ (68. Kilián), Průcha - Hlúpik, Fantiš (59. Mingazov), Antwi - Slepička (79. Voltr). Trenér: Csaplár.
Olomouc: Buchta - Sladký (68. Dvořák), Kotouč, Jemelka, Vepřek - Kalvach - Zahradníček, Plšek (79. Yunis), Houska, Falta (59. Hála) - Nešpor. Trenér: Jílek.