Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma: První tým trénuje, ostatní mají pauzu

Sport

15.10.2020

Fotbalové soutěže jsou přerušeny, s výjimkou profesionálních týmů nemůžou žádné jiné trénovat bez omezení. To platí také pro SK Sigma Olomouc. Prvoligové áčko pokračuje v přípravě, ostatní družstva mají pauzu. Sigma o tom informuje na svém webu.

Příprava áčka SK Sigma na restart FORTUNA:LIGY může probíhat ve standardním počtu hráčů. „Vzhledem k tomu, že v případě profesionálních sportovců působících v jednom klubu spadá jejich společná tréninková činnost mezi hromadné akce osob společně vykonávajících podnikatelskou nebo jinou obdobnou činnost ve smyslu výjimky stanovené krizovým opatřením vlády, může pokračovat tréninkový proces profesionálních fotbalových klubů bez nutnosti rozdělovat na skupiny po šesti osobách. Zcela zásadní je tento výklad především pro týmy, které v příštím týdnu vstoupí do základních skupin Evropské ligy. I nadále zatím pro všechny ligové kluby platí zákaz užívání vnitřních prostor. Nejen o tomto opatření bude Ligová fotbalová asociace v nejbližších dnech jednat s Ministerstvem zdravotnictví,“ píše se na webu Ligové fotbalové asociace.

Olomoučtí berou situaci takovou, jaká je. „Víme, že stav v České republice není dobrý, proto jsme rádi, že vůbec můžeme trénovat. Tréninky v šesti lidech by byly pro nás složité. V tomhle ohledu se nám ulevilo,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web. Jak bude do té doby probíhat tréninkový proces našeho áčka? „Prvním předpokladem je udržení pohody a dobré atmosféry v týmu, které jsme si v posledních týdnech vybudovali. Také jsme si analyzovali první období před restartem ligy v minulé sezóně. Zamýšleli jsme se nad tím, co je potřeba udělat jinak, abychom po restartu soutěže byli úspěšnější. Chceme se více věnovat hernímu zatížení, abychom neztratili herní praxi, protože ta nám minule chyběla. Kazili jsme hodně přihrávek, v pohybu jsme byli vláční, zkrátka to nebylo optimální. Určitě si na tréninku zahrajeme modelová utkání,“ podotkl Látal.

V plné přípravě už jsou brankář Aleš Mandous i záložníci Lukáš Greššák s Ondřejem Zmrzlým, kteří naposledy proti Plzni chyběli vzhledem k zdravotním potížím. „Vrátili se nám hráči po nemoci. Martin Nešpor a David Houska doléčují šrámy. Na začátku příštího týdne bychom měli být kompletní. Aktuální situace je ovšem ošidná, takže uvidíme, co bude,“ uvedl Látal.

Pro amatérský fotbal platí do 3. listopadu zákaz konání soutěžních utkání, využívání vnitřních prostor sportovišť včetně šaten a umýváren. Trénovat se ovšem může v počtu šest osob. Tu možnost ovšem mládežnické týmy nevyužily a mají do konce tohoto týdne individuální přípravu. Stejně jsou na tom ženská družstva. (red)

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941