Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 27.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma uhrála v chumelenici bod

Sport

2.12.2023

Autor: Petr Pelíšek

V 17. kole FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc remizovali doma na Andrově stadionu se Slováckem. Za vytrvalého sněžení Hanáci po prvním poločase vedli brankou Víta Beneš, ve druhém poločase se hostům povedlo srovnat.

Utkání na sněhu a za stálého sněžení začala lépe Sigma. Zorvanův centr chtěl poslat do branky Breite, ale nebyl přesný. Olomouc měla v úvodním poločase o něco více ze hry, ale k dalším šancím se dlouho nedostávala. Slovácko se bránilo pozorně. Rušno bylo až před přestávkou. Nejprve ve 37. minutě mohl poslat hosty do vedení Havlík, ale trefil břevno. Z gólu se pak radovali domácí. Odražený míč si na hranici vápna našel Beneš a povedenou střelou překonal brankáře Heču. Po přestávce bylo aktivnějším týmem Slovácko. Juroškovu střelu ale Digaňa ještě dokázal vyrazit. Pak zahrál rukou Vraštil při střele Trávníka a penaltu, která se pískala po studiu VARu, proměnil Daníček. Aktivita Slovácka pak pokračovala a v 70. minutě byl další gól na spadnutí, Cicilia ani Kohút nedotlačili míč do branky. Obrovskou šanci měl pak v nastavení po centru střídajícího Petržely Mihálik, ale jeho hlavičku na bližší tyč vytáhl brankář Digaňa na roh.

„Možná někdo říká, že to nebylo tak špatné, ale bylo to o zdraví. Nerozumím tomu, že kompetentní osoba tento terén nezhodnotí i s ohledem na předpověď jako nezpůsobilý. Neochránili jsme zdraví hráčů. Honza Navrátil se zranil jen z toho důvodu, že mu ujela noha, při jiných podmínkách by se to nestalo. Fotbal byl takový, jaký byl. Hráči kloužou, diváci by měli dostat metál, že v takových podmínkách přišli. Děláme všechno proto, abychom lidi vyháněli z hlediště. „Nerozumím tomu. Je odloženo pět zápasů včetně zítřejších a tady podmínky nebyly o tolik lepší. Hrálo se díky tomu, že tady máme lepší technologii hřiště. Bylo ale evidentní, že se to neudrží a hřiště je rozsekané na sračku. Hazardujeme s fotbalem jako takovým,“ řekl Václav Jílek, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)

Branky: 42. Beneš – 59. (pen.) Daníček. Rozhodčí: Kvítek – Kubr, Černoevič. ŽK: Pospíšil, Ventúra – Doski, Valenta, Kohút. Diváci: 2228.

SK Sigma: Digaňa – Vraštil, Beneš, Novák – Chvátal (86. Křišťál), Zorvan (73. Zifčák), Ventúra, Breite, Pospíšil, Zmrzlý – Juliš (73. Fiala). Trenér Václav Jílek.
Slovácko: Heča – Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski (89. Kalabiška)– Havlík, Trávník – Siňavskij (68. Holzer), Valenta (89. Mihálik), Juroška (68. Kohút) – Cicilia (89. Petržela). Trenér Martin Svědík.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip