Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma jede, doma si poradila s Příbramí!

Sport

23.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Zápas 22.kola FORTUNA:LIGY proti Příbrami dnes hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc bez dvou opor. Pro karetní trest chyběl stoper Václav Jemelka, pro zranění záložník Václav Pilař. Místo Jemelky nastoupil v základu Roman Polom. Sigma domácí úkol zvládla, Příbram porazila brankami Jakuba Plška a Tomáše Zahradníčka.

Před zápasem se gratulovalo. Dres k sedmdesátým narozeninám dostal bývalý hráč a trenér SK Sigma Dan Matuška, k odehrané stovce prvoligových zápasů zase záložník David Houska.

Po oťukávacím úvodu se začala dostávat Sigma do tempa. A s tím ruku v ruce přišly šance. Střele Nešpora v 5. minutě ovšem chyběla potřebná razance. Po čtvrthodince měla šanci Příbram, ale brankář Buchta Matouška vychytal. „Byl to těžký zápas. Měli jsme ho zvládnout. Klíčová asi byla ta moje šance hned na začátku, kdybych dal, tak vedeme jedna nula, a bylo by to úplně jiné. Takže to tak trošku beru i na sebe. Myslím, že jsem to špatně trefil a gólman mě i trošku přečetl,“ řekl záložník Příbrami Jan Matoušek.


Na druhé straně měl obrovskou šanci Zahradníček, bylo to v 19. minutě. Šel sám na brankáře, jenže si udělal dlouhou kličku a pak z úhlu o kousek minul pravou tyčku. Zaslouženého vedení se Sigma ale přece jen dočkala. Ve 26. minutě po pasu Zahradníčka přistavil Sladký míč pro Plška, který zakončil přesně a neomylně. A Sigma po první půlce vedla. „Sláďa mi to nachytal podobně už na Bohemce, ale tam mi nevyšel krok a minul jsem to. Pěkně mi to přistavil. Na zadní tyči bylo docela dost prostoru, snažil jsem se to tam tlačit. A spadlo to tam,“ řekl záložník SK Sigma Jakub Plšek. „Bylo vidět, že se potkali sousedi ze spodku tabulky, pro které je každý bod důležitý. Dneska rozhodovala bojovnost a produktivita. Příbram měla první velkou šanci, když se tam Matoušek dostal sám. Nedali. A my jsme pak dali branku, to určilo ráz utkání,“ podotkl Plšek.

Tým SK Sigma poslal proti Příbrami do vedení záložník Jakub Plšek.

Foto: Petr Pelíšek

Ve druhém poločase byl k vidění urputný a bojovný fotbal. Oba soupeři si nedávali mnoho prostoru k ofenzivním akcím, v maximálním nasazení se hráči rvali o každý míč. Ovšem vyložené šance, ty k vidění nebyly. Pět minut před koncem mohl výhru Sigmy pečetit Houska, ale na centr Sladkého na zadní tyčce nedosáhl. Vzápětí přišla další tutovka. Zahradníček krásně našel na velkém vápně Faltu, ale ten přestřelil. Povedlo se až v nastaveném čase. Yunis vybojoval míč nad Chalušem, Dvořák vběhl do vápna, přihrál pod sebe a tři body pro Modrou lavinu potvrdil Zahradníček. „Pro nás jsou to obrovsky důležité tři body. Chtěli jsme navázat na výhru z Bohémky, což se nám podařilo. Ale výkon nebyl úplně ideální, není to takové, jako bychom chtěli. Ale důležité jsou tři body, s tím jsme spokojení. Ovšem herně se ještě potřebujeme zlepšit,“ řekl záložník SK Sigma Tomáš Zahradníček. „Dal jsem gól, ale jsem rád hlavně za ty tři body. Cítil jsem se hodně dobře. Byl to lehký gól, ale už jsem potřeboval dát jakýkoliv, i kdyby to mělo být zády,“ podotkl Zahradníček.

„Jsem zklamaný a smutný, protože si myslím, že jsme mohli bodovat. Ale pokud nemáte kvalitu v pokutovém území, tak vyhrát nemůžete. Když ji nemáte, tak to můžete vyhrát těžko. Hra nebyla špatná, pořád jsme Příbram. Ale rozhodla nekvalita v pokutovém území soupeře. Dostáváme se tam hodně často, ale bez kvality,“ řekl trenér Příbrami Josef Csaplár.

„Jsou to pro nás důležité tři body. Myslím si, že charakter utkání asi odpovídal důležitosti a postavení obou týmů v tabulce. Bylo tam hodně soubojů, hodně snahy, hodně nepřesností, trošku méně kvality. Z naší strany byl první poločas o něco fotbalovější, byli jsme tam schopni ještě ukázat nějaké kombinační akce. Druhý poločas, tam jsme zbytečně volili fotbalové a kombinační řešení v situacích, které už někdy byly složité. Myslím, že všichni vidí, že v tuto chvíli nejsou Kuba Plšek, David Houska nebo Šimon Falta úplně na tom vrcholu, na kterém byli. Není tam úplně ten klid v řešení, jaký bychom si představovali. Na druhé straně si cením přístupu hráčů, zvládli jsme utkání, co se týče takových těch základních parametrů, navázali jsme na výkon na Bohémce. Ten trend tam je jednoznačný. Nakonec je to podle mě zasloužené vítězství,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

SK Sigma Olomouc2:01. FK Příbram
(1:0)
Branky:26. Plšek, 90 + 3. Zahradníček
Rozhodčí:Hrubeš – Kubr, Vaňkát.
ŽK:Sladký, Vepřek – Chaluš, Květ
Diváků:2748
Sestava SK Sigma Olomouc:Buchta – Sladký, Beneš, Polom, Vepřek – Zahradníček, Houska (90. Štěrba), Kalvach, Plšek (80. Dvořák), Falta – Nešpor (72. Yunis). Trenér Václav Jílek
Sestava 1. FK Příbram:Kočí – Nový, Kingue (58. Keita), Tregler, Jablonský (84. Kodr) – Květ, Chaluš – Mingazov, Jan Rezek (64. Voltr), Antwi – Matoušek.Trenér Josef Csaplár.

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Foto: Petr Pelíšek

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941