Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sháníte dárky na poslední chvíli? Přinášíme tipy, kterými potěšíte vaše nejbližší

Tipy a názory

13.12.2017

Autor: Zuzana Doleželová

Vánoce jsou za rohem a vy ještě nemáte nakoupeno? Prekérní situace. Ale nebojte, nejste v tom sami. Ač si každý rok říkáme, že příště už určitě vybereme dárky s předstihem, zase to letos neklaplo. Podívali jsme se na to, co by mohlo udělat radost mužům i ženám, a máme pro vás pár nápadů. Inspirujte se našimi tipy na dárky na poslední chvíli a užijte si fajn svátky...

Už máte nakoupené dárky? Jestli ne, podívejte se na pár našich tipů, co pořídit na poslední chvíli ;) Už máte nakoupené dárky? Jestli ne, podívejte se na pár našich tipů, co pořídit na poslední chvíli ;) Foto: Depositphotos.com

Čím udělat radost ženě?

S dárky pro ženy je to velmi snadné. Potěší nás snad cokoliv. Ať sáhnete po novém parfému, po šperku, po kabelce, která se nám za výlohou už hodně dlouho líbí, po nové kuchařce (tohle je dárek i tak trochu pro vás, pánové), nebo třeba po žehličce nebo po nějaké vychytávce do kuchyně, nemůžete šlápnout vedle. Jen nezapomínejte na jednu věc - když nám hodláte darovat praktickou věc, vždycky by ji měl vyvážit ještě nějaký dárek pro radost. Něco, v čem se vám budeme líbit :)

Rozhodně neuděláte chybu, když zavítáte do prodejny spodního prádla. Tedy pokud znáte správnou velikost. Dobrá rada: když si nejste úplně jistí, raději volte menší kalhotky a podprsenku. Případný trapas pak můžete maskovat tím, že nějakých kil navíc si u vaší drahé polovičky rozhodně nevšímáte, protože pro vás je prostě dokonalá. A už vůbec nic nezkazíte měkoučkým županem. Hezké kousky mají například v Intimmu.

Foto: Intimmo
Foto: Intimmo

Dobrou volbou je i parfém. V Incantu seženete kvalitní a přitom levné voňavky. Personálu můžete sdělit vaše přání a ochotně vám tu pomohou s výběrem vhodné vůně. Parfémy jsou nedílnou součástí našeho života a dotváří naši image k dokonalosti (pro nás, ale především jsme rády "dokonalé" pro vás). A právě na to sází tento okouzlující butik s vůněmi...

Foto: Jan Procházka
Foto: Jan Procházka

Pomocníky v kuchyni ocení každá žena. Pokud si navíc potrpí na kvalitu a domácí suroviny, jistě ji potěší nejrůznější vychytávky - kromě robotů strojky na domácí těstoviny, boxy na výrobu müsli tyčinek, pomůcky na pečení dortů nebo třeba šunkovar či forma na knedlíky. To všechno a ještě mnohem víc najdete v Tescomě.

Lis na zdravé tyčinky Lis na zdravé tyčinky Foto: Tescoma
Strojek na domácí těstoviny Strojek na domácí těstoviny Foto: Tescoma

Knihu pod stromečkem ráda objeví nejedna z nás. Může to být román, detektivka oblíbeného autora, životopis, nebo třeba kuchařka. Záleží na našem vkusu. Zajít můžete třeba do knihkupectví Kosmas nebo do Knihy Dobrovský. A velkým hitem je momentálně Nejbarevnější kuchařka Kamily "Kamu" Rundusové. Koupíte ji tady.

Zadáno pro muže...

Vybrat dárek pro muže je někdy pořádný oříšek. Každý chlap je totiž originál, a tak je třeba k němu přistupovat. Někdo má rád klasické "měkouše" - košile, triko, ponožky, nebo ten trendy svetr se soby, co teď zrovna letí, jiný dává přednost netradičním dárkům a další si vyloženě potrpí na originalitu, kdy dokáže náležitě ocenit už jen samotný nápad. Zatímco pro ženu je vždy co vymýšlet a vždy se trefíme do toho, co ji potěší (protože už z principu ženu snad potěší každý dárek, jak už jsem zmínila výše), u mužů většinou tápeme. Dost často nám ale pomůže a napoví koníček obdarovávaného. A také stačí mužům naslouchat :) A když ani tak nebudete vědět, co má letos Ježíšek přinést, zkuste se podívat po nějakých netradičních darech či zážitcích. Poslední záchranou a nutno podotknout, že mnohdy nakonec tím nejlepším nápadem, jsou poukazy...

Hezky a elegantně upravený muž a krásné hodinky. To je spojení, která nejen že dobře zní, ale především dobře vypadá. V showroomu rodinné firmy Žilka Hodinky vyberete hodinky všech možných stylů od levnějších až po opravdu luxusní kousky.

Foto: Jan Procházka
Foto: Jan Procházka

Originalitě se meze nekladou. Má váš milý nebo váš bratr, tatínek či tchán rád pivo? Darujte mu kurz vaření v Pivovárku Melichárek. Nejen že si obdarovaný užije spoustu zábavy, ale také na závěr ochutná svůj výtvor. A to je lákavé...

Foto: Jan Procházka
Foto: Jan Procházka

Pokud si muž, kterému kupujete dárek, rád zajezdí na svahu a nepotřebuje k tomu Alpy nebo Dolomity, máme pro vás tip. Momentálně nabízí skiareál v Hlubočkách celoroční skipas za cenu týdenního. Více informací najdete tady.

A jestli má rád hudbu, potěšte ho lístkem na Bounty Rock Cafe Open Air. Tenhle festival se koná 16. června na Korunní pevnůstce a do 31. prosince koupíte vstupenku za akční cenu 499 korun. Čekají vás kapely SKRAMASAX, BLINDSTONE, DYMYTRY, DOOGIE WHITE, SUPERGROUP, The Magic of SANTANA a RYANA MCGARVEYE. Více info zde.

Zajímavým tipem je i vyhlídkový let vrtulníkem nebo cessnou. Vyhlídkové lety na vaše přání po okolí pořádá například MAMBA - AIR. Obdarovaného čeká nezapomenutelný zážitek při pohledu na svět z ptačí perspektivy...

Každý muž ocení lahvinku dobrého alkoholu. Co takhle darovat na Vánoce dobré francouzské nebo italské víno? Zajděte si vybrat do Vinotéky Seneca. A skvělá vína již tradičně nabízí Open Wine.

Dárkový poukaz potěší každého

Lámete si nad výběrem dárku hlavu a nevíte, co by vašim blízkým udělalo radost? Pokud vaši příbuzní chodí rádi do divadla, do kina, rádi se nechají hýčkat nebo si třeba potrpí na dobré jídlo, máte vyhráno. Zabalte jim pod stromeček dárkový šek. Můžete se rozhodnout, zda své nejbližší potěšíte divadelním předplatným, volnými vstupenkami do aquaparku nebo třeba na kurz vaření piva. Nechybí však ani nabídka bohatých gastronomických služeb nebo poukazy na masáže či na nákup parfémů.

Dárkové poukazy

Podívejte se do našeho přehledu dárkových poukazů, který jsme pro vás připravili na konci listopadu.

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová