Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 4.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sezona plaveb a Ološlapu začne se zpožděním, ale s novinkami. Musíme teď všichni zabojovat, říká kapitán Šimon Pelikán

Zprávy z regionu

1.4.2020

Autor: Zuzana Doleželová

Kvůli opatřením, která vyhlásila vláda v souvislosti se snahou zamezit šíření nového typu koronaviru, se doslova zastavil život. Obchody, kina, divadla, restaurace jsou zavřené, řada kulturních akcí, na které jsme se v Olomouci těšili, se zrušila, některé se posunuly. A se zpožděním bude zahájena i další sezona Plaveb Olomouc a Ološlapu. Podle Šimona Pelikána je třeba se teď semknout a zabojovat... Oblíbený kapitán prozrazuje, jak to bude se začátkem šesté sezony, ale také vybízí k aktivní pomoci potřebným.

Sezona plaveb i jízd na Ološlapu bude zahájena, až se situace zklidní a takové aktivity budou bezpečné...

Foto: Archiv Plavby Olomouc

Šestá sezona plaveb a jízd na Ološlapu měla podle původních předpokladů začít už za pár dní, konkrétně 8. dubna. Nyní je ale jasné, že všechno bude jinak. "Bohužel přes opatření, která postihla naši společnost, sezona pochopitelně zahájena nebude. Její začátek se posouvá na neurčito. Můj optimistický odhad je, že někdy koncem května nebo začátkem června bychom vše mohli postupně začít rozjíždět," prozradil Šimon Pelikán.

Chystají se novinky, ale teď je čas na opatrnost a zamyšlení

Uvedl také, že momentálně je nejdůležitější zdraví nás všech, proto je třeba počkat do okamžiku, kdy budou podobné aktivity opravdu bezpečné. "Věřím, že ještě letos stihneme školní výlety. V létě pak příměstské tábory, které budou po loňské premiéře jistě horkým lákadlem. Stejně tak budou lákavé i naše plavby, které chceme obohatit o řadu překvapení. A v neposední řadě poznávací jízdy historickou Olomoucí na našem novém Ološlapu II Žánkovi," prozradil s optimismem Pelikán a dodal: "Je to pro nás všechny velmi těžká doba. Myslím na všechny, ať to zvládají. Musíme teď zabojovat, uskromnit se a překonat tuto těžkou chvíli. Také využít času, který máme, k zamyšlení se nad tím, proč se to vše děje. Měli bychom si vážit jeden druhého, našich blízkých a v neposlední řadě toho hlavního, a to je naše zdraví."

Jak Šimon Pelikán věří, velkým lákadlem budou v loňském roce velmi úspěšné příměstské tábory

Foto: Archiv Plavby Olomouc

Pomozte seniorům, potřebují roušky...
Šimon Pelikán rovněž podotkl, že v současné situaci je třeba myslet na ty, kteří potřebují pomoc. Vyzval proto všechny, kteří šijí roušky, aby se ozvali na e-mailovou adresu info@plavbyolomouc.cz. Rád by doma vyrobené ústenky věnoval seniorům. "Zaplatit vám nemůžeme, ale můžete to vzít jako dar, nebo s vámi roušky vyměníme za poukázky na plavby," uvedl a závěrem ještě doplnil, že kdyby se na něj nebo někoho z jeho kolegů někdo obrátil s žádostí o jakoukoliv pomoc, vynasnaží se najít cestu, jak podat pomocnou ruku.