Reklama

Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta, venku je 15 °C

Sbírka pořádaná u příležitosti inaugurace nového arcibiskupa vynesla přes půl milionu korun na hospic

Zprávy z regionu

2.5.2024

Autor: red

Obrovská vděčnost. Tak arcibiskup Josef Nuzík i ředitelka Hospice na Svatém Kopečku shrnují svou reakci na výsledek sbírky vyhlášené koncem března v rámci přípravy na uvedení nového arcibiskupa do úřadu.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Slavnostní inaugurace arcibiskupa Josefa Nuzíka, při které se ujal úřadu, proběhla 13. dubna v katedrále sv. Václava. Arcibiskup zároveň poprosil všechny, aby místo pořizování darů k jeho uvedení do funkce raději zvážili finanční podporu Hospice na Svatém Kopečku. Více než měsíc trvající sbírka nakonec vynesla více než 518 tisíc Kč. Přímo v katedrále v den slavnosti lidé přispěli téměř 87 tisíci korunami v hotovosti nebo prostřednictvím platebního terminálu, dalších dvacet tisíc korun předali lidé přímo arcibiskupu Nuzíkovi a devětapadesát tisíc zaslala jeho rodná farnost Strání ze sbírky konané při arcibiskupově návštěvě týden po inauguraci. Na účtu olomouckého arcibiskupství se vedle toho na zmíněný účel sešlo v průběhu dubna dalších více než 353 tisíc korun. Všechny prostředky budou nyní předány vedení Hospice na Svatém Kopečku.

"Srdečně děkujeme všem dárcům, kteří v rámci výzvy nového otce arcibiskupa Josefa Nuzíka podpořili Hospic na Svatém Kopečku. Tento vzácný dar pomůže zajistit potřebný provoz nově se rozvíjející služby domácího hospice, který od roku 2023 poskytujeme. Díky této podpoře bude také možné zakoupit lehátkový pojízdný zvedák, který umožní nepohyblivým klientům pohodlný přesun do vany a sprchy," říká ředitelka hospice Marta Šťastná a dodává: "Přejeme otci arcibiskupovi v nové službě hodně sil a děkujeme, že myslí na lidi, kterým síly ubývají."

Štědrost dárců oceňuje také arcibiskup Josef Nuzík, který ke sbírce před svým uvedením do úřadu vyzval. Výsledek ho příjemně překvapil. "Jsem rád, že se zapojilo tolik dobrých lidí, kteří nezapomněli na trpící a na ty, kdo o ně pečují. Projev jejich štědrosti tu v podobě hospicové služby může zůstat jako trvalá připomínka velikého dne naší arcidiecéze a usnadnit práci těm, kdo nabízejí útěchu lidem stojícím na konci života. Všem dárcům děkuji a pamatuji na ně v modlitbě," uvedl arcibiskup.

Reklama

Restaurace U Facků - Vsisko

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Restaurace je situovaná 1 km od OC Olympie. Rozšířená parkovací plocha. Restaurace s českou domácí kuchyní. Možnost pronájmu salonku a velkého sálu - svatby, oslavy, školení, firemní akce...