Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Šantovka v neděli zažije science show! Na hosty čekají zábavné experimenty a vědecké pokusy

Tipy a názory

24.9.2022

Autor: red

Projekt Šantovka Star(t)s nabízí nadějným start-upům a kreativním projektům ve stejnojmenném obchodním centru zdarma prostory pro prezentaci. Návštěvníci nákupní galerie mohou tento víkend v showroomu, nacházejícím se v prvním patře nákupní galerie, vidět program Univerzity Palackého. Ta zde hosty láká na workshopy, science show a na designové výrobky z produkce UPointu. O víkendu zde Pevnost poznání předvede své zábavné experimenty, ale i zdánlivě nebezpečné pokusy.

Ilustrační foto

Foto: archiv Pevnosti poznání

"Návštěvníci Šantovky si na vlastní kůži mohou například vyzkoušet, zda vydrží dotyk kapalného dusíku s teplotou -196 °C. Na místě jsou také naše exponáty a drobné hlavolamy. Hosté se tak mohou pobavit u 3D piškvorek, zahrát si originální geografickou hru na principu lodí či potrénovat spolupráci a jemnou motoriku u našeho jeřábu," říká Martina Vysloužilová z Pevnosti poznání.

Návštěvníci všech generací zde budou moci získat také informace o možnostech studia na druhé nejstarší vysoké škole v ČR a prohlédnout si desítky designových a lokálních výrobků z produkce UPointu.

"Díky našemu zapojení do projektu Šantovka Star(t)s můžeme na netradičním místě představit návštěvníkům centra na tisíc kombinací studijních programů. Ať už jde o mladé lidi, kteří se rozhodují, kam zamíří po maturitě, nebo o ty, kteří by rádi vystudovali vysokou školu při zaměstnání. Zároveň máme připraven i atraktivní program či drobné dárky i pro ty nejmenší," říká Ondřej Martínek z oddělení komunikace UP.

Atraktivní program poběží celý víkend v showroomu Šantovka Star(t)s v 1.patře nákupního centra od 13 do 19 hodin.