Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 2.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

S rekonstrukcí 8. května se jen tak nezačne, čeká se, až pominou krizová opatření

Zprávy z regionu

24.3.2020

Autor: Jan Procházka

Začátek rekonstrukce ulice 8. května je opět odložen. Zhotovitel stavby nechtěl riskovat zdraví stavebních dělníků a zatím je do práce nepovolal. Kdy se s dlouho chystanou opravou začne, se momentálně neví. Záležet bude, jak dlouho potrvají tvrdá opatření vlády, která mají zabránit šíření koronaviru.

Začátek rekonstrukce se znovu odkládá, záležet bude na opatřeních vlády.

Foto: Jan Procházka

"Vzhledem k současným opatřením vlády, která mají zabránit šíření koronaviru, se zhotovitel rozhodl odložit začátek stavebních prací," komentovala situaci mluvčí radnice Radka Štědrá.  Stavba měla původně začít minulé pondělí, na místě už bylo vše nachystáno, vjezd do oblasti upravovalo i dopravní značení. "Předpokládá se, že zhruba tři týdny se ještě nic dít nebude. Záležet bude ale na postupu vlády a vydaných nařízeních a doporučeních," doplnila Štědrá. 

Město už kvůli dopadům krize navrhlo pozastavit některé rozsáhlejší investice, například stavbu nové tramvajové trati. Opatření bude projednávat zastupitelstvo, které by se mělo sejít 6. dubna. Rekonsktrukci 8. května ani mostu na 1. máje ale město zastavovat nebude. "Už jsou podepsané smlouvy a technicky vzato je akce už zahájená," ubezpečila Štědrá. Obě stavby navíc navazují na již probíhající rekonstrukci mostu na Masarykově ulici.

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941