Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

S Pardubicemi v Praze, Sigma bude hájit třetí místo

Sport

26.11.2020

Autor: Petr Pelíšek

Předehrávku 9. kola FORTUNA:LIGY obstará páteční utkání FK Pardubice – SK Sigma Olomouc. Duel nováčka nejvyšší soutěže, který je v tabulce sedmý, proti aktuálně třetím Hanákům se hraje v pražském Ďolíčku. Pardubice totiž vzhledem k absenci vlastního stadionu vhodného pro první ligu musejí hrát na stadionu Bohemians. Zápas bude začínat v 18.00, přímý přenos vysílá veřejnoprávní stanice ČT Sport.

Sigma naposledy doma minulou sobotu porazila Karvinou a s ohledem na další výsledky se posunula na 3. místo tabulky, už získala 17 bodů. „Určitě je to pro nás povzbuzení. Víme, že některé zápasy nebyly z naší strany ideální, ale mužstvo si po psychické stránce více věří díky vědomí získaných bodů,“ řekl pro klubový web trenér Radoslav Látal.

Proti Karviné si Hanáci museli narychlo poradit s absencí kapitána Romana Hubníka. Toho nahradil Florent Poulolo, který nastoupil ve stoperské dvojici s Vítem Benešem. „Beneš s Poulolem to zvládli v pořádku. Samozřejmě nějaké chyby tam byly. Hráli jsme proti soupeři, který hrál výborně, ale dokázali jsme udržet nulu vzadu a získat tři body,“ podotkl Látal.

Pardubice na papírově domácím hřišti v Praze zatím hrály čtyřikrát, třikrát zvítězily a jednou remizovaly. Sigmu tedy nečeká lehké utkání. „Očekávám těžký zápas. Pardubice hrály čtyřikrát doma, porazily Liberec, Teplice, Opavu a remizovaly se Slavií. Musíme se dobře připravit. Nebude to vůbec lehký zápas, jak si spousta lidí myslí,“ řekl Látal. V minulém kole Pardubice prohrály v Mladé Boleslavi 1:4. „Z tohoto zápasu se poučí a poctivě se nachystají na další. V domácím prostředí jsou velmi nebezpeční a na minulé utkání rychle zapomenou,“ podotkl.

V Pardubicích jsou z SK Sigma na hostování obránce Michal Surzyn a Jiří Sláma, ovšem vzhledem k dohodě klubů by ani jeden z nich v pátek nastoupit neměl. V sestavě Sigmy v sobotu doma proti Karviné pro lehčí zranění chyběl kapitán Hubník, ten už by měl být v pořádku a přípraven do akce.

Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ondřej Ginzel, na pomezí mu budou asistovat Milan Flimmel a Lucie Ratajová.

Jak nastoupí?
Pardubice: Boháč – Prosek, Šejv, Toml – Čihák – Vít, S. Šimek, Huf, Hlavatý, Pfeifer – Černý.
SK Sigma: Mandous - Hála, Hubník, Beneš, Zmrzlý – Zahradníček, Breite, Houska, Greššák, Falta – Nešpor.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip