Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Rychlé góly, povedený vstup a Mora má tři body

Sport

18.9.2020

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc vstoupili do nového soutěžního ročníku extraligy výhrou ve Zlíně. V derby zvítězili 4:1, když rozhodli třemi vstřelenými góly už v první periodě. V neděli hraje doma od 17 hodin proti Liberci.

Vstup do zápasu měla Mora raketový. Ve 3. minutě šikovnou práci odvedl za Kašíkovou bránou Jan Bambula, jenž nabil Vilému Burianovi, který zlínského brankáře překonal střelou pod lapačku. Hned vzápětí využili svěřenci Zdeňka Motáka a Jana Tomajka přesilovku. Jan Knotek na levé straně útočného pásma prostrčil Jakubu Navrátilovi, který svou individuální akci dotáhl do úspěšného konce. Další branka přišla záhy. Kohouti hráli další přesilovku, kterou nevyužili. Těsně po jejím skončení Švrček poslal na útočnou modrou přihrávku Bambulovi, který ještě našel Tomečka a hosté vedli o tři. To bylo rozhodující díl zápasu, pak už si Hanáci poměrně jistě hlídali odstup a dovedli duel do vítězného konce.

"První třetina nám vyšla parádně, dali jsme góly, ovšem Zlín tam měl nějaká přečíslení. Musíme poděkovat Braňovi, který nás podržel. Ve druhé a třetí třetině už domácí neměli tolik přečíslení. Nějaké šance tam sice měli, ale ubojovali jsme to až do konce. Tady se vyhrává těžko a nám se to dnes povedlo," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

PSG Zlín1:4HC Olomouc
(0:3, 0:0, 1:1)
Branky:46. Sedláček – 3. Burian (Bambula), 6. Navrátil (Knotek), 15. Tomeček (Bambula), 60. Olesz (Kucsera)
Rozhodčí:Hradil, Veselý – Gebauer, Rožánek
Vyloučení:7:7
Využití:0:1
Diváků:2500
Sestava PSG Zlín:Kašík – Řezníček, Gazda, Suhrada, Nosek, Hamrlík, Ferenc, Dluhoš – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš, P. Sedláček, Karafiát. Trenéři: Svoboda a Hamrlík.
Sestava HC Olomouc:Konrád – Ondrušek, Škůrek, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, A. Rutar – Handl, Knotek, Kucsera – Olesz, Kolouch, Tomeček – Káňa, Nahodil, Navrátil – Burian, Gřeš, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941