Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Rozbitá lavička, černá skládka nebo lampa, která nesvítí. Využijte k hlášení závad ve městě speciální web

Zprávy z regionu

1.12.2020

Autor: red

Chybějící dlaždice na chodníku, pouliční lampa, která nesvítí, rozbitá lavička, výmol na silnici nebo třeba černá skládka. To vše jsou věci, kterých si ve městě možná občas všimnete a rozčílí vás. Ale víte, že jejich náprava je velmi jednoduchá? Stačí objevenou závadu nahlásit Technickým službám města Olomouce, které se postarají o rychlé řešení. Nově k tomu slouží systém Hlášení závad.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

"Hlášení závad fungovalo na webu technických služeb velmi pružně i v minulosti, ale chtěli jsme, aby tato možnost byla pro občany více viditelná. Proto jsme zřídili zvláštní webové stránky, na kterých mohou Olomoučané objevenou závadu jednoduše zadat do systému a následně i sledovat, jak postupuje její řešení," vysvětluje radní Miloš Tichý, který má zavádění systému Hlášení závad na starosti. A aby byl systém pro občany ještě dostupnější, objevila se speciální nová dlaždice odkazující na Hlášení závad také v mobilní aplikaci Moje Olomouc.

A jak hlášení v systému funguje? Když objevíte ve městě něco, co by si podle vás zasloužilo nápravu, na webu hlaseni.olomouc.eu nebo ve zmíněné aplikaci zvolíte kategorii, do které problém spadá, stručně jej popíšete a určíte lokalitu. Tu můžete buď popsat, nebo umístíte značku v mapě, případně můžete doplnit i číslo nejbližšího sloupu veřejného osvětlení, které lokalitu určí úplně nejpřesněji. Připojit můžete i fotku. Jakmile hlášení odešlete a projde kontrolou na technických službách, můžete vývoj řešení sledovat v přehledu nahlášených závad nebo v detailu hlášení.

"Všichni chceme mít hezké město, ale myslím, že je celkem pochopitelné, že naše technické služby nemohou mít oči úplně všude. Jsem proto moc rád, že máme systém, díky kterému nám i lidé sami mohou pomoci mít větší rozhled a řešit, co je potřeba. To, že se někde objeví nějaká závada, je zcela běžné, to se prostě může stát a stává se to. V té chvíli je ale důležité o ní vědět, aby mohla být co nejrychleji odstraněna. A já věřím, že díky přístupnějšímu systému Hlášení závad se teď problémy k řešení dostanou k povolaným pracovníkům rychleji," říká primátor města Mirek Žbánek.

Do systému můžete zadávat objevené závady v kategoriích Odpady a černé skládky, Veřejná zeleň, Osvětlení a semafory, Cesty a chodníky, Úklid a čištění, Zimní údržba, Městský mobiliář či Ostatní. Avšak pozor, aplikace neslouží k hlášení události ohrožující život, zdraví a majetek, k hlášení nalezených injekčních stříkaček, konzumace alkoholu nebo drog, k hlášení rušení nočního klidu, porušování pravidel silničního provozu ani závad týkajících se majetku nepatřícího městu, ale třetí osobě (např. soukromí vlastníci, stát - dálnice a silnice I. třídy apod.).

Reklama

Hospoda U Žida

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

RESTAURACE Velká nabídka alko i nealko nápojů - točíme: Polička Otakar 11° - tankové pivo Šerák 11° Plze...