Vydařený degustační galavečer Roman Paulus & přátelé - OLOMOUC.CZ
Reklama

Neděle 3. srpna 2025, svátek má Miluše, venku je 18.6 °C

Vydařený degustační galavečer Roman Paulus & přátelé

Gastro glosa

30.1.2024

David Kopřiva, foto: HDR Stash

Byl lednový čtvrtek a za okny mrazivé počasí. Nádherné atrium Envelopa Office Centra se proměnilo v prvotřídní restauraci v michelinském stylu. Pod lustrem z Lasvitu se skvěly slavnostně založené stoly a přítomné vítala klasická živá hudba. Všechna místa byla dlouho dopředu vyprodána a není divu, vždyť šlo o jeden z vrcholů letošní gastronomické sezony.

Proslulý šéfkuchař Roman Paulus dlouhodobě věnuje svému olomouckému podniku náležitou pozornost a právem patří k tomu nejlepšímu, co dnes naše město na tomto poli nabízí. Tentokrát si však připravil opravdovou lahůdku. Domluvil se se svými někdejšími učedníky, kteří jsou dnes již sami excelentními šéfkuchaři a mnozí mají své vlastní skvělé podniky, že připraví společné menu. Menu bylo sedmichodové a každý chod navrhl a připravil jeden z šéfů.

Uprostřed atria, obklopeno stoly, stálo menší pódium a na něm Paulus postupně představil své přátele, občas přidali i nějakou zajímavou osobní vzpomínku a hlavně prezentovali pokrm předkládaný hostům. Na pódiu je poté vždy střídala houslistka Štěpánka Kosmáková, která svou živou hudební produkcí přispívala ke slavnostnímu rázu večeře. Celým večerem nás jako konferenciér neformálně provedl oblíbený DJ Roman Pachta.

K vynikajícímu jídlu patří skvělé víno a to obstaral Kamil Piálek z renomovaného vinařství Piálek a Jäger. Všechna vína byla předem vybrána k jednotlivým chodům, aby svým snoubením podtrhla požitek z jídel a chuti vín. A nechyběl ani zasvěcený komentář a zábavné glosy ze zákulisí vinařského života vtipně prezentované páně Piálkem.

Kdo si chtěl užít příjemně strávený večer se svou drahou polovičkou a s přáteli, nemohl volit lépe. V předkládaných jídlech se odrážely mnohaleté profesní zkušenosti a stovky hodin práce v těch nejlepších světových restauracích. Roman Paulus zkrátka stále má co nabídnout a čím příjemně překvapit.

 

David Kopřiva, foto: HDR Stash