Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Roman Hubník se vrací do Sigmy, podepsal smlouvu na dva roky

Sport

29.6.2020

Autor: Petr Pelíšek

Obránce Roman Hubník (1984) se vrací do SK Sigma Olomouc. Na Hané podepsal smlouvu na dva roky. Ve staronovém působišti bude nosit dres s číslem 4. Klub zkušeného odchovance představil na mimořádné tiskové konferenci. Do Sigmy přichází po skončení smlouvy v FC Viktoria Plzeň.

„V zimě jsem se rozhodl, že se vrátím domů. Rodinu mám na Moravě, takže i to hrálo. Jsem rád, že všechno vyšlo a od nové sezóny budu hráčem Sigmy Olomouc,“ řekl Roman Hubník, první posila Sigmy pro novou sezonu. „Sigma byla vždy líhní talentovaných hráčů. Věřím, že i já můžu pomoct mladým hráčům fotbalově růst a také věřím, že se v příští sezóně usadíme v klidném středu tabulky a třeba se zkusíme poprat o evropské poháry,“ dodal.

Roman Hubník podepsal s SK Sigma Olomouc smlouvu do 30. června 2022. „Roman Hubník je velká osobnost, což prokázal ve svém bohatém profesním životě. Jsme rádi, že se rozhodl vrátit do Sigmy Olomouc, přestože měl nabídku zůstat v Plzni. Od jeho příchodu si slibujeme, že nám pomůže na hřišti, ale také že bude prodlouženou rukou trenéra a že svou osobností a věkem určité věci v kabině ovlivní. Přejeme Romanovi, aby byl zdravý. Aby mu zdraví minimálně dva roky vydrželo a mohl vykonávat práci, kterou chce," řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma Olomouc.

„Už delší dobu bylo zřejmé, že Roman by chtěl svoji kariéru zakončit v Sigmě Olomouc. Dává to smysl z hlediska toho, kde s fotbalem začínal a zejména z hlediska rodinného. Jsme moc rádi, že se po dohodě s vedením klubu Romanův návrat podařil. Věříme, že má Sigmě co dát jak po straně sportovní, tak i té lidské. Budeme mu na jeho nejspíš poslední velké štaci držet palce a přejeme mu, aby společně se Sigmou dosáhl úspěchů,“ řekl Roman Brulík, manažer Romana Hubníka.

„Roman je bezesporu jedna z ústředních a nejvýraznějších postav našeho klubu posledních let. S kapitánskou páskou šéfoval dění na hřišti i v kabině. Máme spolu nadstandardní a férový vztah. Chtěl bych mu za celý klub poděkovat, co vše pro Viktorii odvedl, jakým způsobem klub reprezentoval a pomáhal jej budovat. Právem zde bude mít navždy dveře otevřené,“ řekl pro klubový web  Adolf Šádek," generální manažer Viktorie Plzeň. "Čas nelze zastavit a i náš kádr prochází poslední dobou výraznou obměnou. S Romanem jsme se tedy domluvili, že po konci sezony, kdy mu končí smlouva, přestoupí do Olomouce, kde fotbalově vyrůstal a vlastně se tak vrací domů. Přeji mu, aby se mu dále dařilo jak na hřišti, tak mimo něj,“ podotkl.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Restaurace Globus

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Po celý den pro vás v Globusu Olomouc vaříme podle tradičních receptů a z těch nejčerstvějších surovin. Čerstvé maso bereme od našich řezníků, skvělé pečivo od našich pekařů. Jídlo...