Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Restaurační zahrádky oslavují otevření. Podívali jsme se, kde si pro vás připravili něco speciálního

Zprávy z regionu

13.5.2020

Lenka Šimková

Od pondělí 11. května mohou opět otevřít zahrádky restaurací i kaváren. A i přes aktuální chladné počasí skutečně na většině míst v Olomouci už můžeme vidět, že je na zahrádkách živo. Na některých místech dokonce v rámci otevření zahrádek a restartu celého podniku chystají speciální akce. My jsme pro vás zjistili, na co se v nejbližších dnech můžete těšit. A zaručujeme, že už při čtení se vám budou sbíhat sliny. :-)

Potrefená husa, Café Restaurant Caesar, Pod Limpou, U Červeného volka, Hanácká hospoda… Jenom při cestě z Horního náměstí na Dolní napočítáte hned několik zahrádek. Většina restaurací v tomto týdnu povolala do práce číšníky, servírky a výčepní a vy si tak můžete vychutnat oběd na zahrádce. Některé restaurace, které během koronavirové situace začaly nabízet výdej jídla z okénka nebo rozvoz, tuto službu prozatím ponechávají v platnosti. Pokud se tedy v aktuálním chladném počasí ještě na zahrádku necítíte, můžete si pořád objednat polední menu domů. Několik restaurací se rozhodlo v rámci otevření venkovních zahrádek připravit speciální akce pro zákazníky a my se jenom nemůžeme rozhodnout, kterou navštívíme dřív. Všechny totiž vypadají velice lákavě.

Lobster Family Restaurant a Maso v housce

Na návštěvu Lobster Family Restaurantu si ještě nějakou dobu počkáme. Jelikož jde o stravovací zařízení uvnitř obchodního centra, může otevřít nejdříve 25. května v rámci poslední vlny uvolňování vládních opatření. Tým restaurace však nezahálí a přišel se zcela novým projektem Maso v housce. Nyní tak u parkoviště Galerie Šantovka v bývalém majáku můžete ochutnat některou ze specialit z grilu. Těšit se můžete na žebírka, bůček, trhané vepřové, klobásky, hot-dog i domácí hranolky. To vše buď do housky či misky. Otevřeno je každý den od 11 do 20 hodin.

Foto: Facebook Maso v housce

Letní kino

Zahrádka v Letním kině má své kouzlo. Pobýt pod korunami stromů zde můžete každý den od poledního meníčka až do večerních hodin. Od 12:00 je v nabídce denní vegan menu a od 16 hodin na vás budou čekat speciality z grilu. Na své si tak přijdou vegani, vegetariáni, ale i milovníci masa. V nabídce nechybí ani oblíbený hermelín na grilu.

Grilovací víkendy U Kristýna

Restaurace a pizzerie U Kristýna zve již tento týden na první z grilovacích víkendů. Od pátku do neděle si můžete pochutnat na grilovaných makrelách, klobáskách i hermelínu. Speciality budou k dostání v pátek od 14 hodin, v sobotu i v neděli už od 11 hodin. A pokud máte na tento víkend již jiné plány, tak nemusíte mít strach. Příští víkend se bude grilovat také. ;-)

Grilované selátko U Anči

Také Restaurace U Anči chystá na tento víkend speciality z grilu. Na své si přijdou všichni milovníci vepřového, na rožni totiž nebude nic jiného než grilované selátko. Restaurace plánuje akci na sobotu od 16 hodin, vše však bude záležet na aktuálním počasí a o situaci bude včas informovat na svém Facebooku.

Country posezení ve Skrbeni

Restaurace Na Statku ve Skrbeni se rozhodla oslavit otevření zahrádky příjemným posezením s muzikou. V sobotu vás zde od 17 hodin čeká country posezení se skupinou Samorost. Dobré jídlo a pití samozřejmě nebude chybět.

Pokud víte o dalších restauracích, které chystají v rámci otevření zahrádek speciální akce, napište nám na email redakce@olomouc.cz a my je doplníme do článku.