UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Večerní mlsání povoleno: lahodnému tataráku nebo skvělému křupavému kolenu v restauraci Brondo zkrátka nelze odolat
Tipy a názory
29.10.2019
Barbora Sísová
Restaurace Brondo je na první pohled nenápadná restaurace, skrytá mezi několika bytovými domy. Když však vstoupíte dovnitř, okamžitě si vás získá útulným prostředím, kde se bude cítit příjemně jak dvojice na rande, tak parta přátel, která společně vyrazila na večeři nebo nějakou tu skleničku.
Restaurace Brondo
Okružní 1300/19
Pondělí-neděle: 11:00-22:00
Facebook
Restaurace Brondo vznikla na tomto místě v prostorách svého času vyhlášeného Steak baru Kaskáda před dvěma lety, od června však má nového majitele, který se zde snaží zavést řadu novinek. "Chceme, aby si tu lidé přišli na své v průběhu celého dne. V době obědů si mohou zajít na rychlé polední menu, po obědě si dát skvělou kávičku s lahodným dezertem a večer se zastavit trochu popít a něco dobrého k tomu zakousnout," říká s úsměvem spolumajitel restaurace Jan Balej.
Ve všední dny tak restaurace nabízí minimálně pět poledních menu a jedno až dvě polední menu také o víkendu. Večer a o víkendech mají hosté k dispozici stálý jídelní lístek, kde najdou klasiky jako vepřový řízek, smažený sýr nebo nejrůznější steaky. "Nejčastěji si hosté objednávají pořádný kus masa, takže nejvíc jdou na odbyt hovězí steaky, ale dost často si dávají i vepřovou krkovičku nebo kuřecí. Zpravidla s hranolkami, pepřovou omáčkou či česnekovým dipem," prozrazuje Balej.
Zatím si hosté k pivu dávají hlavně steaky. Restaurace Brondo však chystá nové večerní menu, kde najdete například výborný tvarůžkový tatarák, kuřecí křidýlka, koleno, žebírka nebo křupavou domácí pizzu.
Foto: Dan Mazáč
Na večery však už brzy plánuje novinku. "Chceme nově udělat takové večerní menu, kde budou jídla, která se báječně hodí třeba právě k pivu. Najdete zde nejen utopence nebo nakládaný hermelín, ale třeba také žebra, kolena, pikantní křidýlka nebo hovězí či tvarůžkový tatarák," popisuje Balej. A věřte mi, že pokud ochutnáte místní tvarůžkový tatarák, budete se sem na tuto hanáckou laskominu vracet opakovaně. Součástí tohoto večerního menu bude také rozsáhlá nabídka pizz, kterou už v restauraci připravují, a to z vlastního těsta s vlastním rajčatovým základem. A pro milovníky pizzy je připraveno také několik výhodných akcí. Například pokud přijdete na pizzu od 19:00 do 20:00, všechny stojí 99 korun. V průběhu celého dne máte ke třem pizzám čtvrtou zdarma nebo ke dvěma třetí za 50 korun (a to i u rozvozu).

V nabídce je nyní přes dvacet pizz, včetně hitu Udělej si sám, kde si můžete zvolit pět ingrediencí podle svého gusta. Všechny pizzy si navíc můžete nechat dovézt až k vám domů.
K dobrému jídlu patří neodmyslitelně také dobré pití. Jako jedna z mála hospod v Olomouci mají v Brondu na čepu pivo Zubr. Ochutnat tu můžete jedenáctku Grand nebo dvanáctku Gradus. V nabídce je také řada domácích limonád, včetně trendy levandulové. Zajít si sem můžete také na kávu, na mlýnku jsou dvě kávy z pražírny Delux, a to Guatemala či stoprocentní Arabica. "Nově jsme navázali spolupráci s cukrárnou Sladký Méďa, která se nachází tady za rohem. V nabídce tak budeme mít každý den několik jejich dezertů, a pokud u nás plánujete oslavu, můžete si u nich nechat udělat také narozeninový dort."
Prostor je díky své kapacitě (vejde se sem kolem 50 hostů) ideální také na pořádání narozeninových oslav či firemních večírků, třeba těch vánočních tu bude hned několik. A pokud byste měli zájem i vy, nebojte se ozvat, i když už se diář plní, třeba se podaří po domluvě najít ještě nějaký volný termín.
V plánu jsou také nejrůznější tematické akce, momentálně například zvěřinové hody nebo svatomartinská husa. Husí menu můžete přijít ochutnat od pátku 8. do pondělí 11. listopadu. Určitě bude stát za to.
Autor článkuBarbora Sísovásisova@olomouc.cz
