Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

The Rainbreakers přivezou do Olomouce svěží britský bluesrock

Kultura

19.10.2019

Zuzana Doleželová

Čtyřčlenná parta The Rainbreakers je v britském hudebním tisku oslavována jako jedna z čerstvých tváří bluesrocku. Skupina si vytvořila charakteristický zvuk, který nezaměnitelným způsobem propojuje blues, rock a soul. Britští hudebníci se představí v Bounty Rock Cafe už v pondělí 21. října.

Britská čtyřčlenná formace vznikla z popudu bratrů Bena Edwardse (zpěv a kytara) a Sama Edwardse (bicí), k nim se připojil Ash Milburn (basu) a vynikající hudebník Charlie Richards (kytara). Pro kapelu je typický jedinečný zvuk, nakažlivé melodie, vystoupení plná emocí, z nichž si posluchači odnášejí skvělé zážitky, a také zvukově vytříbené nahrávky. Jejich styl se pohybuje na pomezí mezi blues, rockem a soulem.

Hráli po celé Británii, předskakovali hudebníkům, jako jsou Laurence Jones, Corky Laing, The London Souls, Devon Allman Band nebo Ryan McGarvey. Jejich první vystoupení na britském rock&blues festivalu ve Skegness bylo tak úspěšné, že jim pro příště zajistilo místo na hlavním pódiu v hlavním čase. Porota The British Blues Awards je nominovala na Cenu pro nejlepšího začínajícího umělce za rok 2016, což znamenalo přímou účast ve finále soutěže UK Blues Challenge 2017. Od vydání EP Blood Not Brass se The Rainbreakers ocitli v hledáčku britských médií, jejich písně bodují v rádiích, a vydávají se na turné i mimo Velkou Británii, kde po právu získávají více a více fanoušků. 

Kapela The Rainbreakers momentálně objíždí kluby v České republice. Nenechte si tuhle partu skvělých hudebníků ujít v Bounty Rock Cafe už v pondělí od 20:00. Vstup je 250 korun.