Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Radnice vydala stopku na výkup roušek. Je jich už deset tisíc

Zprávy z regionu

31.3.2020

Autor: Zuzana Doleželová

Město Olomouc k 31. březnu pozastavilo výkup roušek, který iniciovalo 26. března. Za tu dobu se jich na radnici nashromáždilo zhruba deset tisíc. Putovaly například seniorům, charitě, městské policii nebo dopravnímu podniku.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

"Je to obrovská vlna zájmu, solidarity a entuziasmu. Překvapila nás," poznamenal primátor Mirek Žbánek. Za každou roušku město šičkám poskytlo 35 korun jako příspěvek na materiál, dál je distribuovalo zdarma.

Zájem ze strany veřejnosti byl tak obrovský, že už z prvních dodávek mohla radnice uspokojit například požadavky olomouckých sokolů ze Smrčkovy župy, legionářů, klientů i personálu Domova seniorů Pohoda Chválkovice, Městské policie Olomouc a řidičů Dopravního podniku města Olomouce.

Roušek se na radnici nakonec nashromáždilo dvojnásobné množství, než vedení města původně odhadovalo. "Do projektu se zapojila necelá stovka lidí. Těší nás, že se jednalo hlavně o dobrovolníky, kteří šili zcela zdarma i pro jiné, nejen pro radnici. Opravdu jim moc děkujeme," vzkázal závěrem primátor.