Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zdánlivá spolehlivost obrazu skutečnosti: Rabih Mroué přiveze do Olomouce lecture performance Písek v očích

Kultura

19.5.2018

Autor: red

Rabih Mroué se narodil v Bejrútu v Libanonu, nyní žije a pracuje v Berlíně jako divadelní režisér, autor, performer a vizuální umělec. Nyní přijel s lecture performance Písek v očích do Olomouce, kde je exkluzivním hostem festivalu Divadelní Flora.

Rabih Mroué se řadí k představitelům politického a dokumentárního divadla. Čerpá ze skutečných událostí, kriticky reflektuje politicko-společenskou situaci ve své rodné zemi, jakož i problematiku mediálních válek a manipulace. Jeho multimediální "přednášky" – neboli lecture performance – objevně kombinují film, divadlo a výtvarné umění.

Už dnes v 16:00 se můžete těšit na prezentaci jeho tvorby. Beseda o umění, kritice médií a formátu lecture performance se uskuteční na Konviktu a vstup je volný. 

V neděli bude od 15:30 v S-klubu na programu Písek v očích. Rabih Mroué v něm zkoumá "politiku obrazu" islamistických náborových filmů, jež cíleně pracují s formátem a stylem videí populárních mezi mladými lidmi. Ve své ne-akademické lekci zároveň demaskuje jejich podstatu. Po otitulkovaném představení v angličtině bude následovat beseda. Vstupenky za 200 korun pořídíte tady.

Pokud vás zajímají palčivá témata i to, kde jsou hranice pravdy a kde už se skutečnost mísí s fikcí, určitě si exkluzivního hosta letošního ročníku divadelní přehlídky nenechte ujít...

red