Reklama

Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, venku je 18.9 °C

První výhra BK REDSTONE nad Slavií po dramatickém průběhu

Sport

9.3.2024

Autor: Petr Pelíšek

Až na třetí pokus dokázali basketbalisté BK REDSTONE Olomoucko porazit ve vlastní hale pražskou Slavii. Nad posledním týmem tabulky vyhráli 78:71 po velkém náporu v závěrečných minutách a vrátili se na desáté místo v tabulce Kooperativa NBL.

Skóre otevřel tříbodovou akcí Vogt a od té doby Olomoucko vedlo. Pomohli mu i hosté, kteří zahodili první čtyři trestné hody. Domácí poměrně snadno získali náskok sedmi bodů, Slavia ovšem v úzké rotaci dokázala odpovědět. Po několika úspěšných akcích snížila až na rozdíl tří bodů a po první části nakonec BK REDSTONE vedl 22:17.

Hosté měli k dispozici velice okleštěnou sestavu, která jen obtížně držela tempo s domácím výběrem. Olomoucko na začátku druhého dějství výrazně zrychlilo a ve 14. minutě šlo poprvé do dvouciferného náskoku. Nadějné vedení však nedokázali udržet a tak v poločase za stavu 43:38 nebylo nic rozhodnuto.

V kabině hosté dobili baterky. Ve 25. minutě po trestných hodech Pumprly vyrovnali na 48:48 a měli šanci výsledek otočit. dvě a půl minuty před koncem čtvrtiny už ale Agravanis zajistil vedení 52:51 a Slavia poprvé v zápase vedla. Olomoucko okamžitě reagovalo zvýšenou agresivitou a do konce čtvrtiny se opět dostali do těsného náskoku – 58:55.

Po následném rozehrání přidal trojku na domácí konto Townsend, ve 33. minutě už ale zase vedli hosté. Tři a půl minuty před koncem Adamu poslal Olomoucko dopředu a vítěze musela určit koncovka. Více sil měli domácí, rozhodující trojku a pohodlný stav 75:68 zařídil McBrayer.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip