Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

První mečbol Mora proměnila

Sport

14.3.2023

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc jsou ve čtvrtfinále play-off extraligy. V osmifinále porazili Karlovy Vary 3:1 na zápasy, ten rozhodující vybojovali dnes doma v Plecharéně.

Už ve 2. minutě hrála Mora první přesilovku, ale vliv na stav utkání neměla. Stalo se tak až v polovině první periody, když Orsava prostřelil Habala v bráně hostů. Dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky ujeli domácí do přečíslení dva na jednoho. Zakončoval Orsava, ale o kousek minul. V jedenatřicáté minutě to byl znovu Orsava, kdo rozjásal zaplněné ochozy a poslal Moru do dvoubrankového vedení. Závěr prostřední části, přesněji začátek druhé přestávky, zpestřila rvačka Stříteského s Bambulou a Pulpána s Ondruškem. Všichni účastníci inkasovali pětiminutový trest. Závěrečná část byla ještě bojovná, ale Hanáci už žádné drama v podobě komplikace postupu nepřipustili. Ba naopak. V 50. minutě Dlapa poslal k ledu Kuska a inkasoval pětiminutový trest + do konce utkání. Početní převahu Mory Jan Knotek a za stavu tři k nule už bylo o postupujícím do čtvrtfinále jasno.

"Musím říct, že výsledek moc neodpovídá, protože to byl velmi vyrovnaný zápas. Vary po našem prvním gólu trošku převzaly iniciativu, my jsme z toho ve druhé třetině vypadli. Ve třetí třetině jsme se to snažili pohlídat a vyšlo to. Předvedli jsme týmový a bojovný výkon," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc – Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Orsava (Káňa, Rašner), 32. Orsava (Musil, Rašner), 53. Knotek (Orsava, Káňa). Rozhodčí: Šír, Ondráček – Svoboda, Hynek. Vyloučení: 4:5, navíc Ondrušek, Bambula (oba 5 min.) – Stříteský, Pulpán (oba 5 min.), Dlapa 5 plus do konce. Využití: 1:0. Konečný stav série: 3:1. Diváci: 5273.

HC Olomouc: Konrád – Černý, Ondrušek, Rašner, Dujsík, Škůrek, Švrček, Mareš – Káňa, Musil, Orsava – Kusko, Knotek, Bambula – Plášek, Klimek, Navrátil – Kucsera, Menšík, Rutar. Trenér Jan Tomajko.
Karlovy Vary: Habal – Havlín, Huttula, Pulpán, Stříteský, Dlapa, Mikyska, Bartejs – Koblasa, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Hladonik – Redlich, Jiskra, Kohout – Kružík, Koffer, Kofroň. Trenér David Bruk.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Restaurace Drápal

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Zavedená restaurace v centru města s dlouholetou tradicí, osobitou atmosférou, tradiční českou kuchyní a vynikajícím tankovaným plzeňským pivem.